Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κέρδισε τρίποντο και Τζιμπούρ! (2-0)

sup-aek-panai12Ο Ραφίκ Τζιμπούρ έδειξε ότι επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή για την ΑΕΚ, δίνοντάς της πνοή ως αλλαγή στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ.

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ έδειξε ότι επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή για την ΑΕΚ, δίνοντάς της πνοή ως αλλαγή στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ.
Απέναντι σε μία αμυντικά στημένη ομάδα του Αγρινίου, η Ένωση δεν είχε εμπνεύσεις μέχρι την είσοδο του Αλγερινού, αλλά ήταν άκρως αποτελεσματική, περνώντας δεύτερη στη βαθμολογία, με το ματς Ολυμπιακού – Αστέρα Τρίπολης να εκκρεμεί.
Ο κορυφαίος του πρώτου μέρους Γιόχανσον άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 44′, ενώ ο Τζιμπούρ μετά την είσοδό του στο β” ως αλλαγή, έδωσε μία ασίστ για το 2-0 του Πλατέλλα (74′), είχε μία κλασική ευκαιρία για το 2-0, αλλά κέρδισε και πέναλτι στις καθυστερήσεις, με τον Κυριακίδη όμως να αποκρούει την εκτέλεση του Μάνταλου.
Ο Παναιτωλικός που παραμένει χαμηλά και δεν απείλησε ποτέ, τελείωσε το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Πάουλο στο 87ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη.
Τα αρχικά πλάνα
Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Μπαρόχα, δεξί μπακ ο Γκάλο, αριστερό μπακ ο Ντίντακ, σέντερ μπακ οι Κολοβέτσιος και Άρθο. Στο κέντρο τριάδα με Γιόχανσον, Σιμόες και Μάνταλο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Μπαρμπόσα, στο αριστερό ο Μπουονανότε, σέντερ φορ ο Αραβίδης.
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Μύγας, αριστερό ο Κέβιν, σέντερ μπακ οι Κούσας και Μάκος. Στα χαφ οι Παπάζογλου και Πάουλο, μπροστά τους ο Ουάρντα, στο δεξί άκρο ο Βιγιαφάνιες, στο αριστερό ο Κάπελ, επιθετικός ο Μαρκόβσκι.
Σουηδική γυμναστική!
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους απέναντι στην αμυντικογενή τακτική της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη με 63% κατοχή μπάλας. Όμως χρειάστηκε να περάσουν 44 λεπτά για να «ξεκλειδώσει» τους φιλοξενούμενους χάρη σε μία στατική φάση, με δράστη τον Γιάκομπ Γιόχανσον για δεύτερο σερί παιχνίδι.
Ο Παναιτωλικός, προσάρμοσε το σχήμα του στο 4-3-3 του Πογιέτ, προσπαθώντας με πίεση να «χαλάσει» το passing game των γηπεδούχων. Την ίδια ώρα, η Ένωση προσπαθούσε με κυκλοφορία μπάλας να διασπάσει την άμυνα της ομάδας του Αγρινίου, με τον Πογιέτ να δοκιμάζει αρκετά «τρικ», όπως αλλαγές πλευράς από Μπουονανότε και Μπαρμπόσα, προωθήσεις του πολύ καλού Γιόχανσον, αλλά και τον Αραβίδη να τραβιέται μακριά από την περιοχή προκειμένου οι συμπαίκτες του να βρουν χώρο από τις πίσω γραμμές.
Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 11′, όταν ένα σουτ του Μπαρμπόσα κοντραρίστηκε από τον Κάπελ, με τον Γιόχανσον να σουτάρει άουτ από τον άξονα παίρνοντας την απόκρουση.
Στο 15′ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιόχανσον πάλι πρωταγωνιστή. Ο Σουηδός συγκεκριμένα, έβγαλε τον Αραβίδη παράλληλα από δεξιά σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά το αριστερό πλασέ του τελευταίου μετά από ωραίο κοντρόλ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.
Στο 19′ ο Ντίντακ δοκίμασε από πλάγια αριστερά αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, με τον Παναιτωλικό για το επόμενο δεκάλεπτο να κλείνει καλά τους χώρους, αλλά και να προσπαθεί να απειλήσει με τους Βιγιαφάνιες και Κάπελ να αλλάζουν πτέρυγες.
Η ΑΕΚ όμως συνέχισε να αναζητά υπομονετικά το γκολ και στο 31′, ο Σιμόες βρήκε με σέντρα τον Αραβίδη, αλλά αυτός δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 33′ είχε έρθει η ώρα για την πρώτη επίσκεψη του Παναιτωλικού στα καρέ του Μπαρόχα. Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και βρήκε τον Πάουλο στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ που έκανε κατέληξε  πάνω από τα δοκάρια.
Ο Παναιτωλικός, έδειχνε να οδεύει προς τα αποδυτήρια έχοντας κρατήσει την ΑΕΚ στο μηδέν, όμως λογάριαζε χωρίς τον Γιόχανσον.
Στο 44′ λοιπόν, έπειτα από ένα κόρνερ του Μάνταλου από αριστερά, ο Σουηδός σηκώθηκε ψηλότερα από συμπαίκτες και αντιπάλους, για να νικήσει με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι τον ανήμπορο να αντιδράσει Κυριακίδη. Ήταν το δεύτερο σερί ματς που ο Γιόχανσον ανοίγει το σκορ για την Ένωση, καθώς το ίδιο είχε κάνει και στην Κομοτηνή.
Πνοή με Τζιμπούρ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να διατηρεί την πρωτοβουλία και τον Παναιτωλικό να παίζει δυνατά, με αποτέλεσμα οι Κάπελ και Παπάζογλου να δεχτούν κάρτες.
Στο 50′ δημιουργήθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση του β” μέρους, με τον Μπαρμπόσα να σουτάρει από τη δεξιά γωνία της περιοχής, αλλά τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
Ο Γιάννης Ματζουράκης προσπάθησε να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του αλλάζοντας σύστημα σε 4-4-1-1 με τον Βιγιαφάνιες κοντά στον Μαρκόβσκι, ενώ στο 58′ άλλαξε τον αναποτελεσματικό Κάπελ με τον Ρουσκουσέδα.
Ο Πογιέτ απάντησε από την άλλη αποσύροντας στο 61′ τον Μπουονανότε και ρίχνοντας τον Πλατέλλα, χωρίς να αλλάξει τον σχηματισμό του, με την ΑΕΚ να ψάχνει τρόπους για να πετύχει δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς.
Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, ο Παναιτωλικός έκανε τη δεύτερή του αλλαγή, με τον Κουτρομάνο να αντικαθιστά τον Ουάρντα, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον πάγκο δείχνοντας ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει! Ταυτόχρονα, ο Πογιέτ άλλαξε τον απομονωμένο Αραβίδη με τον Τζιμπούρ στην επίθεση.
Ο Αλγερινός, χρειάστηκε μόλις ένα πεντάλεπτο για να δικαιώσει την επιλογή του προπονητή του, δημιουργώντας το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα, ο Τζιμπούρ βρέθηκε αριστερά έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και επιχείρησε παράλληλη σέντεα, η μπάλα πέρασε από τον Κυριακίδη και έφτασε στον Πλατέλλα, που έκανε το 2-0 με κοντινή προβολή!
Στο 78′, ο Αλγερινός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στην ωραιότερη φάση του αγώνα, που όμως δεν κατέληξε σε γκολ. Συγκεκριμένα, έπαιξε το ένα – δύο με …τακουνάκια με τον Μάνταλο, ο οποίος έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη που έδιωξε σε κόρνερ.
Η ΑΕΚ, που έδειξε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο με τον Τζιμπούρ, είχε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 79′ με σουτ του Μπαρμπόσα έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ.
Στο 80′ ο Ματζουράκης έκλεισε τις αλλαγές του με Ζαρκαδά αντί Μύγα, ενώ στο 85′ ο Πογιέτ έκανε το ίδιο βάζοντας τον Λαμπρόπουλο αντί του Άρθο, οποίος ένιωσε ενοχλήσεις.
Ο νεοεισελθών μάλιστα λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη του Πάουλο, ο οποίος τον μάρκαρε σκληρά και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ο Παναιτωλικός πλέον είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια και στο τέλος η ΑΕΚ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, με τον Κυριακίδη να δείχνει σε ετοιμότητα βγάζοντας με ωραίες επεμβάσεις τις κεφαλιές των Τζιμπούρ (89′) και Γιόχανσον (90′).
Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, αναδείχτηκε σε μορφή της ομάδας του, όταν στο 90+3′ απόκρουσε στην αριστερή του γωνία εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου, μετά την ανατροπή του Τζιμπούρ από τον Μάκο, με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι τη λήξη.

AEK – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 12η Αγωνιστική, Ολυμπιακό Στάδιο
Γκολ:
 44′ Γιόχανσον, 74′ Πλατέλλας
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καλφάκης (Χανίων)
Κίτρινες: Μάνταλος, Σιμόες – Κάπελ, Παπάζογλου, Πάουλο.
Κόκκινες:  86′ Πάουλο.
ΑΕΚ (Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα – Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο (85′ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ – Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος – Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (61′ Πλατέλλας), Αραβίδης (69′ Αραβίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης, 4-3-3): Κυριακίδης – Μύγας (80′ Ζαρκαδάς), Κούσας, Μάκος, Κέβιν – Παπάζογλου, Πάουλο, Ουάρντα (68′ Κουτρομάνος) –  Βιγιαφάνιες, Κάπελ (58′ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι.
novasports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου