Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ...
 Δεν προχωρά τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, αν δεν έχει την στήριξη των υποψηφίων...

-Κόλλιας και Τσιμάρας θέτουν θέμα παραίτησης αν δεν λάβουν σχετική δήλωση...
  Δεν προχωρά τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αν προηγουμένως δεν λάβει την εμπιστοσύνη των υποψηφίων προέδρων, οι οποίοι...
μετά το χθεσινό φιάσκο ζήτησαν τις παραιτήσεις των μελών.Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που ξεκίνησε περί τις 2.30  το μεσημέρι, διεκόπη ύστερα από μία ώρα, καθώς τα μέλη της ζητούν να λάβουν δια των εκπροσώπων των υποψηφίων, που συμμετέχουν, δήλωση εμπιστοσύνης προς την  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ούτως ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας. Μάλιστα, δύο εκ των μελών κ.κ. Κόλλιας και Τσιμάρας θέτουν θέμα παραίτησης αν δεν λάβουν δήλωση εμπιστοσύνης. 

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και να κινήσει τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, όπως του ζήτησαν εξάλλου και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. 

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να καταβληθεί προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας, μετά το χθεσινό φιάσκο. 

Για πολλούς, όμως, είναι ερώτημα κατά πόσο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται για το χθεσινό φιάσκο, θα μπορέσουν να βρουν τις λύσεις στο αδιέξοδο. Ωστόσο, σε μεγάλο ερώτημα παραμένει αν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις προτάσεις που θα καταθέσουν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα ίδια πρόσωπα δηλαδή που αποδείχθηκαν ανεπαρκή να αποτρέψουν το φιάσκο και να διοργανώσουν με επιτυχία την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. 

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ.  Παπαμιμίκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη, γιατί «αυτός και οι άλλοι είναι άνθρωποι του Σαμαρά». 

Αλλά και ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι οι υπεύθυνοι για την αναβολή της διεξαγωγή των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ έχουν ονοματεπώνυμο, στοχοποιώντας, κυρίως, τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο. 

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ζήτησε από την ΚΕΦΕ, «παρά τις προφανείς αδυναμίες της», να δώσει μια λύση, ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν «δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».   

protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου