Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Στον «αέρα» οι εκλογές της ΝΔ...Αποχώρησε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, έπειτα από συνεννόηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

H...
πλευρά του πρώην προέδρου της ΝΔ θεώρησε ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στην επιστολή του δεν θεωρήθηκαν επαρκείς. Είχε προηγηθεί επιστολή του εκπροσώπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ζητώντας από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να απαντήσει «ποιο είναι το κώλυμα» που επικαλέστηκε για να αποχωρήσει από την προεδρία της Εφορευτικής.
Παράλληλα, ρωτά ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει καταθεί ακόμα η μήνυση που ζητήθηκε σε βάρος της εταιρίας Infosolution που τα στελέχη καταδεικνύουν ως υπεύθυνη για το εκλογικό φιάσκο της ΝΔ.

Στην επιστολή του προς τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παπαμιμίκο, και τα μέλη της ΚΕΦΕ, ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, τονίζει:

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions; Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού; Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Η απάντηση Παπαμιμίκου

Στην απάντησή του, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, εγκαλεί τον κ. Μεϊμαράκη ότι πριν στείλει την επιστολή στον ίδιο, την έδωσε πρώτα στη δημοσιότητα. Τονίζει εξάλλου πως η επιστολή δεν έχει ούτε ημερομηνία και υπογραφή.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαμιμίκος τονίζει:

Επί του πρώτου ζητήματος αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δεύτερου ζητήματος, ο Πρόεδρος του κόμματος, έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος.

«Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της ΝΔ και την ιστορία της» καταλήγει ο κ. Παπαμιμίκος.

Πάντως, στη σημερινή συνεδριαση της ΚΕΦΕ, δεν αναμένεται να ‎ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς οι προσφορές των εταιριών θα δοθούν αύριο, οπότε και θα αποφασιστεί ποια θα είναι η εταιρία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου