Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Καμιά ιδέα εκτός από λόγους και ψηφίσματα;

        
pol-dimotiko5Σήμερα  έχει δημοτικό συμβούλιο αφιερωμένο στις πανεπιστημιακές σχολές στο Αγρίνιο. Είναι βέβαιον ότι άπαντες οι παριστάμενοι θα βεβαιώσουν πόσο πολύ θέλουν ένα δυνατό Πανεπιστήμιο στη περιοχή μας.
Μερικοί θα κάνουν ιστορική αναφορά στο παρελθόν. Κάποιοι θα αναφέρουν τις ελλείψεις, κάποιοι άλλοι ότι το κράτος δεν δίνει αρκετά λεφτά για την Παιδεία. Θα πάρουν τον λόγο και οι φοιτητές. Συνολικά θα μιλήσουν καμιά 50ριά άτομα τουλάχιστον. Η πρόγνωση λέει πως όλο και κάποιος τσακωμός θα πέσει. Κάπου 3΄η΄4 φορές θα μιλήσει ο δήμαρχος(χωρίς τις διακοπές και τους τσακωμούς)και άλλες τόσες οι άλλοι επικεφαλής κάποιας παράταξης. Πιο μαχητικοί θα είναι εκείνοι που θέλουν το κράτος να στέλνει τα λεφτά απευθείας αλλά να έχουμε μόνο «δυνατές σχολές».Όλοι θα συμφωνούν ότι πάνω από όλα είναι η Γνώση και η εκπαίδευση των νέων στα αμφιθέατρα. Μετά είναι η αγορά εργασίας κατά προτίμηση στο Δημόσιο. 
 
Εκεί κατά τις 11 το βράδυ, εξαντλημένοι όλοι από το κουβεντολόι θα βγάλουν κι ένα ψήφισμα το οποίο το στοίχημα δίνει 1.20 ότι δεν θα είναι ομόφωνο καθώς κάποιοι θα διαφωνήσουν σφόδρα. Και η παράσταση θα λάβει τέλος αφού πέσουν και μερικές ιδέες και νέα από τις επαφές με τους υπουργούς όπως ότι οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου μπορούν να γίνουν ωραιότατη εστία με απ” όλα μέσα! Μόνο ένα πράγμα θα λείπει: η αμήχανη διαπίστωση ότι λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για «ζήτω». Ότι το υπουργείο δεν έχει άλλα κι άλλα να πληρώσει. Ότι εδώ δεν ξέρουμε αν  θα υπάρχει κράτος μετά το Πάσχα…
Οπότε από τα παραπάνω πιο χρήσιμο θα ήταν να έπεφτε και καμιά ιδέα για το πως θα βοηθηθεί οικονομικά η κεντρική ιδέα να μείνουν εδώ οι σχολές.Πως μπορεί κάποιος που θέλει να βοηθήσει χειροπιαστά να εμπλακεί; Υπάρχει τρόπος εναλλακτικής χρηματοδότησης ή απλά θα περιμένουμε πότε θα βρει λεφτά το ελληνικό κράτος για να στήσει ένα εστιατόριο και μερικά δωμάτια στο Αγρίνιο; Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα γι” αυτό, μόνο τότε θα αξίζουν οι αυριανοί βερμπαλισμοί.Αλλιώς για ακόμα μια φορά θα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. 
 
 
η συντακτική μονάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου