Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Γυρίζουν άπρακτοι οι διαπραγματευτές από τις Βρυξέλλες – Δεν υπάρχει συμφωνία μεταδίδει το Reuters

ellas-eu-thumb-large
 
Η ελληνική αποστολή μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group επιστρέφει στην Αθήνα χωρίς συμφωνία. Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε σημαντική γεφύρωση, χωρίς όμως τελική κατάληξη ακόμα.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.
Αύριο θα γίνει το Euroworking Group, το οποίο θα κρίνει την πορεία των διαπραγματεύσεων και αυτό θα καθορίσει εάν και πότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.
Κυβερνητικές πηγές επιμένουν πάντως να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και να μιλούν για αμοιβαία πρόθεση συμφωνίας.
Λίγα λεπτά αργότερα για ολοκλήρωση των διεργασιών χωρίς συμφωνία έκανε λόγο και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.
Επικαλούμενο τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους το Reuters μεταδίδει ότι οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.
Μια τέταρτη πήγη που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο είπε ότι η παύση των διαπραγματεύσεων δεν αποτελεί σημάδι ρήξης αλλά μια ένδειξη μιας προόδου με αργούς ρυθμούς που μπορεί να συνεχιστούν στην Αθήνα την Τετάρτη.
«Η διαδικασία στο Brussels Group έχει ολοκληρωθεί. Έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τη συλλογή στοιχείων στην Αθήνα» δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου