Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Η αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ στο χαράτσι για τα ανείσπρακτα ενοίκια


                           
Έντονες αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων έχει προκαλέσει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλλει "χαράτσι" ακόμη και στα εισοδήματα που δεν έχουν εισπραχθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Βαθύτατα αντικοινωνικό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το υπουργείο Οικονομικών, αρνούμενο πεισματικά να αλλάξει νομοθετικά τη ρύθμιση της αναγκαστικής φορολόγησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων, και συνεπώς δείχνοντας ως μόνη διέξοδο για τους παγιδευμένους ιδιοκτήτες, τον δρόμο των δικαστηρίων και των εξώσεων των ενοικιαστών τους που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους".

Ο κ. Παραδιάς ανέφερε επίσης ότι "με τη ρύθμιση αυτή "τιμωρούνται" βαρύτατα, και δικαίως θα θεωρήσουν εαυτούς ως "κορόιδα", όσοι ιδιοκτήτες επιδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη τους, κάνουν υπομονή και ανέχονται την καθυστέρηση καταβολής μεγάλου αριθμού μισθωμάτων από τους ενοικιαστές τους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και εξακολουθούν να παραμένουν στα μίσθια ακίνητα.

Πέραν αυτού, με τη ρύθμιση αυτή περνάμε από το στάδιο όπου με φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ φορολογούμαστε δημευτικά για ανύπαρκτης πλέον αξίας περιουσιακά στοιχεία, στο στάδιο να φορολογούμαστε και για ανύπαρκτα εισοδήματα από ενοίκια, εν πλήρη γνώσει των φορολογούντων ότι η είσπραξή τους είναι κατά ποσοστό σχεδόν 100% αδύνατη".
Και καταλήγει: "Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει άμεσα να δώσει την πρέπουσα λύση στο πρόβλημα.
Εφόσον δεν επιθυμεί να επαναφέρει την προϊσχύσασα δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων, θα πρέπει να καθιερώσει δυνατότητα δήλωσής τους ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2".

30/3/2015
Πηγή: www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου