Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Τους Ηρωες του Μεσολογγίου τίμησαν οι Μεσολογγίτες της Αθήνας

po-dakalakis1

        

Παρουσία του Δημάρχου της Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνου, του τ. Πρωθυπουργού κ. Ιωάννου Γρίβα, του Προέδρου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Γιώργου Αντύπα, του εκπροσώπου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Γιώργου Βασιλείου καθώς επίσης εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων και πλήθους Μεσολογγιτών, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 29 Μαρτιου, επιμνημόσυνη Δέηση υπερ των πεσόντων στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγιου, στον Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης οδού Αιόλου στην Αθήνα.
Την επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης π. Θωμάς Δροσινός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η τ. Αντινομάρχης και πτυχιούχος Γαλλικης Φιλολογίας κ. Παναγιώτα Δακαλάκη, η οποία αναφέρθηκε στην γενναιότητα και την θυσία των Ηρώων του Μεσολογγίου, τονίζοντας οτι η θυσία τους έγινε η αιτία τού Ευρωπαϊκού ξεσηκωμού και η αλλαγή της σκέψης των δήθεν μεγάλων ότι οι μικροί γεννήθηκαν δούλοι.
po-dakalakis2Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το Μεσολόγγι κατέχει πρωτεύουσα θέση στην Παγκόσμια Ιστορία και αυτό γιατί οι Μεσολογγίτες με την θυσία τους διακήρυξαν ότι ο Ελεύθερος άνθρωπος πάντα Ελεύθερος θα μείνει.
po-dakalakis3Τέλος η κα Δακαλάκη είπε ότι η Επανάσταση του Μεσολογγίου, το «Μεσολόγγι, το μικρό αλωνάκι» του Διονυσίου Σολωμού στο οποίο ακούμπησε όλη η Ελλάδα το πεπρωμένο της, άλλαξε τον ρου της ελληνικής Ιστορίας και έστειλε μήνυμα προς όλα τα ´Εθνη όπως μας λεει ο Εθνικός μας ποιητής Κ. Παλαμάς «Η μεγαλωσύνη εις τα Εθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα».
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης Δεησης, εν πομπή τα μέλη του Συλλόγου Αττικής, μετέβησαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στέφανο.
 
Ε. ΔΑΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου