Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

 epi-nosokomeio-lefkadas1Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο κατά την συνεδρίαση του στις 30/3/2015 «επανεκτιμώντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο – τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κλειστή η παθολογική κλινική, οικονομική ασφυξία – αποφάσισε να συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα, απαιτώντας  την άμεση επαναλειτουργία της κλινικής και χρηματοδότηση του νοσοκομείου ώστε να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του», όπως αναφέρει σε ανακοινωση του.
Αναλυτικά:
Οι διαπιστώσεις του προηγούμενου διαστήματος από μέρους μας ότι, και το Κ.Υ Βασιλικής να κλείσει χωρίς παθολόγους δεν λειτουργεί  η παθολογική κλινική, επιβεβαιώνονται μέρα με την ημέρα. Ήδη το Κ.Υ και τα Π.Ι υποβαθμίστηκαν, και είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο από τις συνεχείς μετακινήσεις για μπαλώματα στο νοσοκομείο των εναπομεινάντων  αγροτικών και Γενικών γιατρών και η κλινική παραμένει κλειστή  και τα εξωτερικά ιατρεία υπολειτουργούν, παρά τις διαβεβαιώσεις και τα ευχολόγια των τοπικών «παραγόντων», της Διοίκησης, της 6ης Υ.Π.Ε  και του υπουργείου.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρπάζει τα εναπομείναντα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των ΔΕΚΟ,  του ΟΠΕΚΕΠΕ, των περιφερειών κ.α, συνεχίζοντας την λεηλασία των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να πληρωθούν τα αρπακτικά του ΔΝΤ, της Ε.Ε και των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, αφήνει τις δημόσιες μονάδες υγείας να καταρρεύσουν.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
  • Κλείσιμο των εκδοτηρίων των εισιτηρίων και αναστολή των πληρωμών των εξωτερικών ιατρείων από ΤΡΙΤΗ 31/3/2015 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/4/2015.
  • Στάση εργασίας τη ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4/1015 από 8 ⁰⁰ π.μ – 11⁰⁰ π.μ και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
     ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους υγειονομικούς,  τα Σωματεία που συμμετείχαν  στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τα λαϊκά στρώματα της περιοχή μας να μην επιτρέψουν την διάλυση των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής μας, να στηρίξουν των αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους και  μη αναθέτοντας σε άλλους τη διεκδίκηση για τη λύση  των προβλημάτων της δημόσιας  υγείας στην περιοχή μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
  • Άμεση επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.
  • Κατάργηση  των χαρατσιών, πληρωμών και  κάθε επιχειρηματικής δράσης στη υγεία.
  • Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου