Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Άγριο πέσιμο του ΚΚΕ σε Τσίπρα-Καμμένο: “Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια”

e98f9a3110ace655a0c9dd83bfa5f4a8
Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις» του υπουργού Εθνικής  Άμυνας τ Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
«Επεδίωξε να παρουσιάσει ως πανάκεια για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την από κοινού μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας, με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η ζωή δείχνει πως τα ζητήματα της ενέργειας, σε συνθήκες καπιταλισμού και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία, αλλά αποτελούν «μαγνήτη» συγκρούσεων κι αιματηρών αναμετρήσεων, «πηγή» διαμελισμού κρατών κι άλλων δεινών» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας στη συνέχεια «η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η πρόσκληση στις ΗΠΑ, σε ρόλο υπερατλαντικού ρυθμιστή του ενεργειακού πλούτου της χώρας, και η παρουσίασή τους ως δύναμη σταθερότητας αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας».
«Η πείρα έχει αποδείξει ότι οι “λύσεις” αυτές όχι μόνο υπονομεύουν κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά οδηγούν τον λαό μας σε νέες περιπέτειες, όπως δείχνουν οι εξελίξεις σε μια σειρά άλλες χώρες, στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως η Γεωργία κι η Ουκρανία. Η συνεκμετάλλευση στην οποία καλεί ο υπουργός Εθν. Άμυνας, αφορά το “φαγοπότι” που επιδιώκουν να στήσουν τα αμερικανικά ενεργειακά μονοπώλια με ντόπιους επιχειρηματίες, στις “πλάτες” της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» αναφέρει το ΚΚΕ, εκτιμώντας ως εξίσου επικίνδυνες τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου «με τη συμμετοχή και του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τη στενότερη συνεργασία των ΗΠΑ», διότι «εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ενώ την ειρήνη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν αυτοί που ευθύνονται για δεκάδες εγκλήματα στη γη, αυτοί που εξακολουθούν να μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης».
«Ο υπουργός Έθν. Άμυνας προσφέρθηκε για άλλη μια φορά η χώρα να στηρίξει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που ετοιμάζονται στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας πως «τα παραπάνω, όπως και άλλοι ύμνοι προς τις ΗΠΑ, στους οποίους κατέφυγε ο κ. Καμμένος, και η δήλωσή του «μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση», αποτελούν τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τις ΗΠΑ».
Στην ανακοίνωση του κόμματος προστίθεται ότι «οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Μόσχα. Δείχνουν την επιδίωξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει ριψοκίνδυνους ελιγμούς στη γεωπολιτική σύγκρουση των καπιταλιστικών “μεγαθηρίων”, επιδιώκοντας να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την αστική τάξη της χώρας».
«Ωστόσο, είναι γνωστό, πως “όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια”. Γι’ αυτό το λόγο είναι επίκαιρη και αναγκαία η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων, του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, με το λαό στην εξουσία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ο οποίος αποτελεί λαϊκή περιουσία, θα μπορεί να αξιοποιηθεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι να παραδίδεται ή να πωλείται στα μονοπώλια» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου