Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Έντονη φημολογία ότι απορρίφθηκαν από τους δανειστές οι 6 προτάσεις Βαρουφάκη – Διπλή διάψευση από το ΥΠΟΙΚ

ImageHandler (2)
Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία στην κυβέρνηση, αφού οι δανειστές απέρριψαν το πακέτο έξι μέτρων που τους έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να πάρει η Ελλάδα την υπο-δόση του 1,5 δισ. για να πληρωθεί το ΔΝΤ.
Στο μεταξύ, σε διπλή διάψευση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας αφενός πως δεν αναμένονται κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Αθήνα, αφετέρου πως στο χθεσινό Euro Working Group δεν έγινε καμία αναφορά στο περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων.
»Σημειώνεται, επιπλέον, ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας».
Δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου ανέφεραν πως ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης παρουσίασε στο χθεσινό Euro Working Group τις έξι προτάσεις – μεταρρυθμίσεις τις οποίες η ελληνική αποστολή θα καταθέσει στο Eurogroup της Παρασκευής. Βάσει των δημοσιευμάτων το συμβούλιο απέρριψε τις ελληνικές προτάσεις.
Αλλά και πηγές της ευρωζώνης αποσαφήνισαν σήμερα Πέμπτη πως δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.
Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου