Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Λούκας Βιγιφάνιες: Στη Λεωφόρο των…. ονείρων του!

sup-vigiafanies-panathinaikos

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναιτωλικού κόντρα στην Καλλονή κι από την Δευτέρα (1/2) μετακομίζει στην πρωτεύουσα για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός θα είναι η νέα πρόκληση στην ποδοσφαιρική του καριέρα…
Ο μικρός…μάγος του Αγρινίου δίνει την τελευταία του παράσταση στο αυριανό παιχνίδι με την Καλλονή και στόχος του είναι να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον φίλαθλο κόσμο της πόλης που τόσο πολύ τον αγάπησε. Η πρόκληση του Παναθηναϊκού για τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή είναι μεγάλη και  εμφανίζεται πανέτοιμος να καταπλήξει τα πλήθη της Λεωφόρου με τις μαγικές ενέργειες.  Το JOINSPORTS κάνει μια αναδρομή στην πορεία του Λούκας Βιγιφάνιες από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ινφαντίλες έως τον Παναιτωλικό.
Του Χρήστου Λεμονιά
Στην Κομισιόν ντε Ακτιβιδάδες Ινφαντίλες!

Όπως κάθε παιδί που ξεκινά από τις αλάνες της γειτονιάς του να κλωτσάει την στρογγυλή θεά με απώτερο σκοπό να την «σαγηνεύσει», οδηγώντας τον στα μαγικά γήπεδα του κόσμου με τους αφιονισμένους φιλάθλους, την δόξα αλλά κι έναν πιο «φουσκωμένο μελλοντικά» τραπεζικό λογαριασμό, έτσι κι ο Λούκας Βιγιαφάνιες άρχισε να διαμορφώνει την σχέση του με τον «βασιλιά των σπόρ» από την ομάδα της γειτονιάς του Ινφαντίλες στην οποία αγωνίστηκε από το 2008-2010 στην σκληρή πραγματικότητα της δεύτερης κατηγορίας της Αργεντινής μετρώντας 55 συμμετοχές και έντεκα γκoλ στο ενεργητικό του τσεκάροντας το διαβατήριο για μια ποδοσφαιρική διαδρομή η οποία βρισκόταν μόλις στην αρχή της.
Ο δανεισμός στην Ιντεπεντιέντε!
Το ντεμπούτο του στην κατηγορία των μεγάλων της Αργεντινής το πραγματοποίησε στην Απερτούρα το 2010 στην αναμέτρηση της Ιντεπεντιέντε με την Τίγκρε όπου η ομάδα του Βιγιαφάνες ηττήθηκε με 1-0.Κάτι που φανέρωνε τις δυσκολίες της κατηγορίας η οποία δεν έκρυβε υπό το φως των προβολέων μόνο την δόξα αλλά και τις αυξημένες ποδοσφαιρικές ικανότητες που όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να διαθέτει ο νεαρός και «άγουρος» ακόμη ποδοσφαιρικά Λούκας Βιγιαφάνιες. Το καταδεικνύουν άλλωστε με τον πιο εύγλωττο τρόπο οι μόλις 8 συμμετοχές και τα 2 γκόλ που κατέγραψε στο ενεργητικό του. Με την ποδοσφαιρική του «πάστα» να αρχίζει δειλά, δειλά να διαφαίνεται.
Η δεύτερη χρονιά στην Ιντεπεντιέντε που «διέλυσε» τις αμφιβολίες
Ακόμη καλύτερος ήταν ο γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου του 1991 Βιγιαφάνες στην δεύτερη παρουσία του στην Ιντεπεντιέντε όντας πιο ώριμος και «ψημένος» κάνοντας μια από τις καλύτερες χρονιές του στην Πριμέρα Ντιβισιόν της Αργεντινής έχοντας 23 συμμετοχές σε μια πρώτη προσπάθεια να εδραιωθεί στην μεγάλη κατηγορία.
lucas-800
Ο δανεισμός στην Ουρακάν κι ο ερχομός στην Ελλάδα
Παρά την προσπάθεια εδραίωσης στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής ο Βιγιαφάνες δεν τα κατάφερε στον βαθμό που ονειρεύοταν παίρνοντας τον δρόμο μετά το 2011 και τις 20 συμμετοχές(2 γκόλ) ως δανεικός στην ομάδα της Ουρακάν για το μακρινό και άγνωστο Αγρίνιο όντας έτοιμος ν’αντιμετωπίσει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.
Σαν Αργεντίνος «βασιλιάς» στο Αγρίνιο
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στον Παναιτωλικό ο Βιγιαφάνιες είχε την τύχη να αγωνιστεί με τον Νίκολας Μαρτίνεζ με τον οποίο γνωρίζονταν από την κοινή τους θητεία στην Ιντεπεντιέντε, ενώ αργότερα προστέθηκε κι ο Γοδόϊ, , με τα «καναρίνια» να συγκροτούν και επίσημα πλέον μια «άτυπη» αργεντίνικη παροικία γλυκαίνοντας και δίνοντας λάτιν χρώμα και χαρακτήρα στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας τη περσινή σεζόν.
bigia
Η «καψούρα» της ΑΕΚ και οι αστραπιαίες κινήσεις του Παναθηναϊκού 
Από την ΑΕΚ περιμέναμε, ο Παναθηναϊκός έκανε το τελικό… χτύπημα. Η Ένωση μπορεί να είχε προσελκύσει όλο αυτό το διάστημα τον ποδοσφαιριστή και να είχε ρίξει τις ακτίνες της στον παίκτη της ομάδας του Αγρινίου, όμως οι πράσινοι του Στραματσόνι ήταν αυτοί που έκαναν την δική τους αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε σε συμφωνία με την Ιντεπεντιέτε κι από εκεί και πέρα όλα έδειχναν ιδανικά για το μέλλον του μικρού… μάγου.
Ο Παναιτωλικός εφόσον θα είχε και αυτός  το κατάλληλο οικονομικό αντάλλαγμα δεν θα έβαζε εμπόδια στην μετακίνηση του παίκτη κι έτσι ο Βιγιαφάνιες ετοιμάζεται να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πριν γίνουν όλα αυτά, έχει μια ακόμα τελευταία παράσταση να δώσει. Η αυριανή, κόντρα στην Καλλονή, αποχαιρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους αγαπημένους του φιλάθλους, αυτούς του Παναιτωλικού. Που τον αγάπησαν, τον στήριξαν και του έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για το κάτι παραπάνω.
joinsports.gr/
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b9%ce%b3%ce%b9%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bf/#sthash.PEfweAkb.dpuf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου