Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Διάλογο «από το μηδέν» ζητούν οι αγρότες...




Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, που έχουν αποφασίσει νέο κλείσιμο των Τεμπών σήμερα για τρεις ώρες και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις. Σε διάλογο τους καλεί η κυβέρνηση, «να αποσύρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό» η απάντηση του Συντονιστικού.
Τα...
Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μ.μ. την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίαση τους.

Επειτα, θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή θα οριστικοποιήσει τις επόμενες ενέργειες κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Αν δεν υπάρξει διάλογος οι διεκδικήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατα τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι «είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και δεν προκρίνουμε την καταστολή με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Οι αγώνες είναι χρήσιμοι αρκεί να έχουν κατακτήσεις.» Υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα προσδιορίσει τον κατ’ επάγγελμα αγρότη και θα θεσπίσει τραπεζική κάρτα αγρότη ενώ παράλληλα καταθέτει νομοσχέδιο για τον συνεταιρισμό. «Δεν λέμε ότι οι αγρότες είναι φοροφυγάδες αλλά υπάρχει γκρίζα ζώνη στην παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προϊόντων. Από αυτό όμως δεν έχουν να φοβηθούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες αλλά οι μεσάζοντες που βγάζουν υπερκέρδη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά τους οι αγρότες τονίζουν ότι θα προσέλθουν σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό μόνο αν η κυβέρνηση πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε καθημερινούς 6ωρους αποκλεισμούς με τον Βαγγέλη Μπούτα να δηλώνει ότι δεν συζητά με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το Ασφαλιστικό.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, δήλωσε από τη Σίνδο ότι οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους και δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό. «Αποφασίστηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Θέλουμε δεσμεύσεις και από τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων για τη στάση που θα τηρήσουν. Κλιμακώνουμε τον αγώνα και συνεχίζουμε»

Στο πλευρό των αγροτών στέκονται παραγωγοί λαϊκών αγορών σε Αθήνα, Ναύπλιο, Θήβα, Λαμία, Κρήτη. Για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης AGROTICA.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου