Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σφοδρή επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Φίλη για τη θητεία του στην "Αυγή"

Σφοδρή επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Φίλη για τη θητεία του στην Αυγή

Επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με βαριά υπονοούμενα για την εποχή που ήταν διευθυντής στην εφημερίδα "Αυγή" εξαπολύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

"Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε, λέει, στην ανιδιοτέλεια των τριών ιεραρχών. Ώρα απολογισμού για τους πακτωλούς που διαχειρίστηκε ως διευθυντής της Αυγής" έγραψε στο Twitter η πρώην πρόεδρος της βουλής.
Σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης με αφορμή την εορτή των τριών Ιεραρχών ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του: "Και οι τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος περισσότερο από όλους, είχαν τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Έδωσαν αγώνες υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων. Ο καινός άνθρωπος του Ευαγγελίου ήταν για αυτούς απερίφραστα ο φιλάλληλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της έμπρακτης και έμπονης αγάπης για τον αναγκεμένο συνάνθρωπο.  Δεν διαχώρισαν ποτέ την  πίστη στο Θεό από την έγνοια για τον φτωχό  και τον ξένο. Οι τρεις Ιεράρχες ωστόσο προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα εν προκειμένω: δίδαξαν (και έκαναν οι ίδιοι πράξη στη ζωή τους) ότι όποιος νοιάζεται τους φτωχούς δεν μπορεί να είναι ο ίδιος  σωρευτής πλούτου. Ο φιλόπτωχος πρέπει να επιλέγει την πτωχεία και για τον εαυτό του, αρκούμενος στα χρειαζούμενα για τη ζωή, χωρίς περιττές πολυτέλειες".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου