Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Κομμένη» η χώρα από τα μπλόκα...
Στα ύψη παραμένει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες. Τα μπλόκα παραμένουν, ενισχύονται και οι αγρότες αυξάνουν τις...
ώρες αποκλεισμού των εθνικών οδών.

Μετά την απόρριψη της πρόσκλησης Τσίπρα για διάλογο και την έμμεση προειδοποίηση του πρωθυπουργού ότι οι αγρότες θα είναι οι χαμένοι αν δεν προσέλθουν στον διάλογο, οι συνδικαλιστές παραμένουν στις εθνικές οδούς και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Βαγγέλη Αποστόλου. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica 2016 στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλεξιάδης: Δεν μπορεί ο μέσος φόρος των αγροτών να μειωθεί κάτω από τα 350 ευρώ

Ο Βαγγέλης Αποστόλου βρίσκεται στο στόχαστρο των αγροτών που την περασμένη εβδομάδα τον κράτησαν για πολλές ώρες αποκλεισμένο στην Νομαρχία της Κομοτηνής.

Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει κάθοδο των τρακτέρ από τον κόμβο του αεροδρομίου προς τη ΧΑΝΘ και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να εισβάλλουν και στην έκθεση Agrotica.

Κλειστά για 5 ώρες τα Τέμπη

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σήμερα θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ. όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Παράλληλα, οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Μελετούν μπλόκα και στην Αττική

Δεν είναι απίθανο τις επόμενες ημέρες να στηθεί μπλόκο ακόμα και μέσα στην Αττική, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Βουλή. Χθες το βράδυ αγρότες από τα Μεσόγεια συσκέπτονταν για να εξετάσουν αν θα πραγματοποιήσουν αποκλεισμό της Αττικής οδού στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου