Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η τραγωδία που άλλαξε τον Όσμαρ Φερέιρα

sup-fereira
 


Το Face Control φέρνει στην επιφάνει την συγκλονιστική ιστορία του άλλοτε άσου της Ρίβερ Πλέιτ, Όσμαρ Φερέιρα που στο εξής θα κοσμεί με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Παναιτωλικού!
Επιμέλεια: Θοδωρής Βασίλης
H πορεία της ζωής μας σπάνια ακολουθεί μια ευθεία. Απροσδόκητα γεγονότα (ένας αναπάντεχος θάνατος, ένα ατύχημα, μια αρρώστια) μπορούν να ταράξουν την ήσυχη καθημερινότητα μας. Τέτοια γεγονότα αποτελούν συχνά αφορμή για να αναθεωρήσουμε τα δεδομένα της ζωής μας, τις αξίες και τα πιστεύω μας.
Η ζωή δεν σταματάει να σε εκπλήσσει με τον χειρότερο τρόπο από την μια ημέρα στην άλλη. Μια τέτοια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε στον «Μαλέβο» Φερέιρα αλλάζοντας για πάντα την ζωή του. Ο “Οσμαρ απολάμβανε την οικογενειακή θαλπωρή μαζί με τις γυναίκες της ζωής του, την σύζυγό του Αγουέδα και τις δύο πριγκίπισσες του, την πεντάχρονη Τάισα και την τρίχρονη Μορένα όταν ξαφνικά έμαθε ότι θα έπρεπε να δώσει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες πριν το clasico με την Μπόκα Τζούνιορς το 2012. Η Μορένα έπαιζε με τον πατέρα της όταν ο Όσμαρ παρατήρησε κάτι περίεργο στα μάτια της, αρκετό για να τους οδηγήσει σε έναν ειδικό. Η διάγνωση ήρθε να τους σοκάρει. Όγκος στο αριστερό μάτι και κάπου εκεί ξεκινούσε ένας γολγοθάς γεμάτο σε γιατρούς, νοσοκομεία και θεραπείες.
Αρχικά όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ” ευχήν αφού ο όγκος είχε εντοπιστεί και η θεραπεία που ακολουθούσε έδειχνε να αφήνει πίσω της το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως αυτές οι αρρώστιες επανέρχονται- και συνήθως με τον χειρότερο τρόπο-και λίγο καιρό μετά η οικογένεια Φερέιρα έπρεπε ξανά να δώσει νέα μάχη.
Τα νέα όμως δεν ήταν καθόλου καλά. Η Μορένα έχασε την όραση της και οι γιατροί ανέφεραν στον Όσμαρ και την Αγουέδα ότι για να έχει ελπίδες η κόρη τους να ζήσει, θα πρέπει να γίνει αφαίρεση στο τυφλό μάτι. Παρά το αρχικό σοκ ο «Μαλέβο» δεν το σκέφτηκε λεπτό κι έδωσε το ΟΚ για την επέμβαση.
«Αρχικά πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια χωρίς να χάσει το μάτι της, αλλά δυστυχώς η μόνη λύση ήταν να κάνουμε εγχείρηση και να αφαιρεθεί το μάτι. Έπρεπε να το κάνουμε. Ειλικρινά ήταν η πιο δύσκολη απόφαση στην ζωή μου και δεν το εύχομαι σε κανέναν», δήλωνε βουρκωμένος ο Όσμαρ στον Τύπο της Αργεντινής όταν το πρόβλημά του έγινε ευρύτερα γνωστό.
«Ένας πατέρας δεν μπορεί να σκεφτεί ποτέ ότι το παιδί του θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Θεωρείς ότι τα δικά σου τα παιδιά θα είναι πάντα υγιή ακόμα και όταν ακούς ότι ένα άλλο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Στα μάτια των γονιών τα παιδιά τους είναι πάντα καλά. Με την σύζυγο μου αναθεωρήσαμε πλήρως το νόημα της ζωής. Μάθαμε να εκτιμάμε τα απλά πράγματα τα οποία θεωρούσαμε αυτονόητα. Βρήκαμε αστείρευτη πηγή δύναμης από την Μορένα. Πολλές φορές ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα αλλά η ίδια μου η κόρη μου έδινε την δύναμη να προχωρήσω».
Και πράγματι η Μορένα ήταν αυτή που έδινε δύναμη στους γονείς της για να μην καταρρεύσουν. Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν σταμάτησε να χαμογελάει με την αθωότητα που βγάζει ένα τρίχρονο παιδάκι. Μάλιστα, το γεγονός ότι πολύ πριν την αφαίρεση του ματιού της είχε χάσει την όρασή της την είχε αναγκάσει ήδη να μαθαίνει πως να ζει με ένα μάτι και κυρίως να μην την επηρεάζει ως προς τον ξένο κόσμο.

Το δράμα του νέου αποκτήματος του Παναιτωλικού συγκίνησε όλη την Αργεντινή και σχεδόν όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έστειλε μηνύματα συμπαράστασης δείχνοντας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί και να ενώσει και τους χειρότερους αντιπάλους. Τα ευχάριστα όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού η εγχείρηση ήταν πετυχημένη και η Μορένα έβγαινε νικήτρια από την πιο δύσκολη μάχη που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος.
Και μπορεί η Μορένα να μην «βλέπει» όπως εμείς, αλλά το μάτι της είναι το μάτι της ψυχής της και το φως της είναι τόσο λαμπερό που φωτίζει και τους δρόμους του πατέρα της, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος. «Πριν το πρόβλημα της Μορένα έδινα σημασία μόνο σε εφήμερα πράγματα που ντρέπομαι μόνο που τα θυμάμαι. Η ζωή σου δίνει γερά χτυπήματα και σου θυμίζει τι έχει πραγματική σημασία και τι όχι. Και η Μορένα μου έδωσε την δύναμη να συνεχίσω να παίζω και η κάθε Κυριακή της ανήκει».
.gazzetta.gr
- See more at: http://www.agriniopress.gr/%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%81-%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b9%cf%81/#sthash.5gx51wDZ.dpuf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου