Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Περικοπές 15% στις συντάξεις θέλει το ΔΝΤ...Για πιέσεις του ΔΝΤ στο ασφαλιστικό που κινδυνεύουν να τινάξουν το πρόγραμμα στον αέρα κάνει λόγο η αμερικανική Huffington Post.

Όπως...
αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει σε έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι πιστωτές. Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα.

Το ΔΝΤ, συνεχίζει το δημοσίευμα, άφησε να εννοηθεί ότι θα αντιταχθεί στα σχέδια για αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το αμερικανικό μέσο και που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Αντιθέτως, η ίδια πηγή, είπε ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μειώσεις συντάξεων ύψους 15% μεσοσταθμικά.

Μολονότι το Ταμείο δεν έχει επισήμως εκφράσει ενστάσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα καταστήσει την ελληνική οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου