Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο Κορεάτης σύμβουλος που έφερε ο Βαρουφάκης ζητά 130.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του

Ο Γκλεν Κιμ, ο πολυσυζητημένος Κορεάτης σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ζητά για τις υπηρεσίες του, 130.000 ευρώ, μιας και όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη πληρωθεί.
Γράφει σχετικά ο «Βηματοδότης»:
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο ταλαντούχος κορεάτης σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γκλεν Κιμ (ο οποίος πήρε μέρος και στις διαπραγματεύσεις με τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά και ήταν δεξί χέρι του Γιάνη Βαρουφάκη) επανέρχεται και ζητεί να του καταβληθεί η αμοιβή των 130.000 ευρώ που συμφώνησε με τον κ. Βαρουφάκη. Μαθαίνω μάλιστα ότι γκρινιάζει γιατί ακόμη δεν έχει πληρωθεί.
Τώρα, θα πείτε, τζάμπα προσφέρει ως τώρα τις υπηρεσίες του, αφού μέχρι προσφάτως συνόδευε τον Ευ. Τσακαλώτο στην ευρωπαϊκή περιοδεία του; Όχι βεβαίως. Απλώς ο Κορεάτης περιμένει να πληρωθεί συνολικά για όλες τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που έχει ως τώρα προσφέρει. Γιατί όμως επανέρχεται στο θέμα της αμοιβής του; Και αυτό είναι απλό.
Οπως εγκύρως πληροφορούμαι, του έδωσαν ή σκέφτονται να του δώσουν και νέες αρμοδιότητες, όπως π.χ. τη σύσταση και οργάνωση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η εποπτεία  της νέας οργάνωσης του ΤΧΣ, της εταιρείας για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και ένα σωρό άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Α, να μην το ξεχάσω: ο κ. Κιμ δεν μένει μονίμως στην Αθήνα. Πηγαινοέρχεται από το Λονδίνο στην Ελλάδα και από εκεί όπου τον στείλει ο κ. Τσακαλώτος (και το υπουργείο Οικονομικών του πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια, τα έξοδα παραμονής σε πολυτελή ξενοδοχεία κ.τ.λ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου