Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Δεν κάνουν πίσω οι δικηγόροι -Παράταση της αποχής έως 8 Φεβρουαρίου

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)           
Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της χώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.
Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε τις θέσεις του για απόσυρση του σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση μετά από την Ολομέλεια:
«Απόφαση για παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα Σάββατο, 30/1/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενημερώθηκε από το Πρόεδρο της, Πρόεδρο του ΔΣΑ Βασ. Αλεξανδρή για τις έως τώρα εξελίξεις-συζητήσεις επί του ασφαλιστικού.
Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.
Οπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 8/2/2016.
Επίσης την Παρασκευή, 5/2/2016, θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν».
 


Πηγή: Δεν κάνουν πίσω οι δικηγόροι -Παράταση της αποχής έως 8 Φεβρουαρίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248417/den-kanoyn-piso-oi-dikigoroi-paratasi-tis-apohis-eos-8-fevroyarioy#ixzz3ymMlQFKY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου