Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Οικογενειακή» υπόθεση οι μετακλητοί υπάλληλοι Αλλαξο... Συριζιές: Ο ένας υπουργός διορίζει τον συγγενή του στο γραφείο του άλλου

Αλλαξο... Συριζιές: Ο ένας υπουργός διορίζει τον συγγενή του στο γραφείο του άλλου



Πριν από έναν χρόνο ο Τσίπρας υποσχόταν μια δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη από τα κόμματα με λιγότερους συμβούλους - Σήμερα δεν προλαβαίνουν να καταγράφονται στα ΦΕΚ οι τοποθετήσεις εξαδέλφων, συζύγων και φίλων

Ενα απίστευτο γαϊτανάκι αλληλοεξυπηρετήσεων μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης με τον έναν να διορίζει τους συγγενείς του άλλου τακτοποιώντας τους στο Δημόσιο εκτυλίσσεται στον έναν χρόνο της «Πρώτης φοράς Αριστεράς».


Υπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές και κομματικά στελέχη «βολεύουν» σαν να μην υπάρχει αύριο τα συγγενικά τους πρόσωπα σε πολιτικά γραφεία, ΔΕΚΟ αλλά και σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκαλώντας την κοινή γνώμη. Βέβαια, η στρατιά μετακλητών υπαλλήλων, συνεργατών και ειδικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή αναφορά τους οικογενειακούς δεσμούς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού περί του τέλους της οικογενειοκρατίας και του κομματικού κράτους.

«Αποσυμφορούμε τον δημόσιο τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, της δημόσιας διοίκησης. Ερχόμαστε για να εμπιστευθούμε τη δημόσια διοίκηση ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκε», είχε δηλώσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις 3 Ιανουαρίου 2015 από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματός του.

Μια δήλωση που ακυρώθηκε ευθύς αμέσως από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ με την υιοθέτηση της πρακτικής βολέματος ημετέρων. Εκτός, όμως, από την πολιτική και ηθική διάσταση του φαινομένου, εξαιρετικά σημαντική είναι και η οικονομική παράμετρός του, αφού με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση εκτοξεύει τις αποδοχές των «αυλικών» της με τον διπλασιασμό του μισθού των μετακλητών υπαλλήλων που προσλαμβάνονται στο Δημόσιο.

















Συγγενείς Νίκου Βούτση
■ Αγγελική Παπάζογλου: Η σύζυγος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποσπάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την απόφαση αυτή υπογράφει ο τότε προϊστάμενος υπουργός, που δεν είναι άλλος από τον σύζυγό της! Η απόσπαση της κυρίας Παπάζογλου ανανεώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 και έκτοτε η σύζυγος του κ. Βούτση είναι ειδική σύμβουλος του νυν υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

■ Βαγγέλης Καλπαδάκης: Ο ανιψιός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Γραμματέως Πρεσβείας Α’ ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού αποσπάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου της Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

■ Γιώργος Καλπαδάκης: Ο ανιψιός του προέδρου της Βουλής και αδελφός του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Καλπαδάκης διορίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ο πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνικών Σπουδών και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ορίστηκε στις 8 Απριλίου 2015 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece. Στις 28 Ιουλίου 2015 ο ανιψιός του κ. Βούτση διορίστηκε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου ως διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Από τις 29 Σεπτεμβρίου 2015
ο κ. Καλπαδάκης είναι διορισμένος σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.


Ξαδέλφια Αλέξη Τσίπρα
■ Γιώργος Τσίπρας: Ο πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού διορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου. Στις 3 Απριλίου 2015 ο Γιώργος Τσίπρας διορίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

■ Αθανασία Ψαρουδάκη: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα διορίστηκε στις 24 Απριλίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστου Σπίρτζη. Η κυρία Ψαρουδάκη επαναπροσελήφθη στην ίδια θέση στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 μετά τις εθνικές εκλογές.



Συγγενείς Ρένας Δούρου
■ Γιάννης Μπενίσης: Ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στις 30 Ιουνίου 2015. Παράλληλα, στις 19 Οκτωβρίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέθεσε στον κ. Μπενίση για ένα έτος καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου στο γραφείο του σχετικά με θέματα αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

■ Παναγιώτης Δούρος: Στον αδελφό της περιφερειάρχη Αττικής ανατίθενται στις 30 Ιανουαρίου 2015 καθήκοντα μετακλητού δημοσίου υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη παράλληλα με την κύρια απασχόλησή του ως υπαλλήλου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως σήμερα ο κ. Δούρος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.



Συγγενείς Σίας Αναγνωστοπούλου
■ Παναγιώτης Γιαννακόπουλος: Ο σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου αποσπάστηκε στις 2 Μαρτίου 2015 από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

■ Ελισάβετ Σίσκου: Η ανιψιά της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου διορίστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου, θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.

■ Στέφανος Σίσκος: Ο ανιψιός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου διορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 από την ίδια ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο της.



Συγγενείς Νίκου Παρασκευόπουλου
■ Ιφιγένεια Καμτσίδου: Η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου διορίστηκε στις 27 Μαρτίου 2015 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Συγγενείς Δημήτρη Βίτσα
■ Πέτη Πέρκα: Η σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα διορίστηκε στις 29 Απριλίου 2015 με απόφαση του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστου Σπίρτζη γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.



Συγγενείς Νίκου Τόσκα
■ Ευαγγελία Καμίδου: Η ανιψιά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Τόσκα διορίστηκε στις 4 Μαρτίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο γραφείο του θείου της την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμυνας. Αντίστοιχα στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τοποθετήθηκε ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγγενείς Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου
■ Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος: Ο αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2015 σε θέση ειδικού συμβούλου στο οικονομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

■ Ξανθή Παπαδοπούλου: Η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

(Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)



Συγγενείς Παναγιώτη Κουρουμπλή
■ Παναγιώτα Φασούλα: Η ανιψιά του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή διορίστηκε από τον ίδιο στις 20 Ιουλίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, ενώ η 20χρονη απόφοιτη Λυκείου συνέχισε να απασχολείται στο πλευρό του θείου της ως μετακλητή υπάλληλος και μετά τη μεταπήδησή του στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.



Αλλα πρόσωπα
■ Κλειώ Παπαπαντολέων: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστή Παπαϊωάννου διορίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015 σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου. Στις 20 Μαρτίου 2015 η κυρία Κλειώ Παπαπαντολέων επαναπροσελήφθη στο γραφείο του κ. Παρασκευόπουλου σε θέση Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

■ Ευγενία Φωτονιάτα: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκου Κουτεντάκη διορίστηκε από 13 Μαρτίου 2015 σε θέση ειδικής γραμματέα στο υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

■ Γιώργος Μητράκος: Ο σύντροφος της κόρης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά διορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 σε θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.

■ Αργύρης Αργυρίου: Ο σύζυγος της βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, διορίστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2016 στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.

■ Αριστομένης-Ανδρέας Γιαννουλάτος: Ο αδελφός του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου αποσπάστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο γραφείο του αδελφού του.

■ Μαργαρίτα Δημητριάδου: Η αδελφή του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου αποσπάστηκε στις 14 Νοεμβρίου 2015 από το υπουργείο Οικονομικών στο γραφείο του αδελφού του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου