Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Συλλογική η ευθύνη της κυβέρνησης...

Τσακαλώτος: Συλλογική η ευθύνη της κυβέρνησης για τους χειρισμούς Βαρουφάκη


... για τους χειρισμούς Βαρουφάκη...
Για «συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης» μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή απαντώντας στις επίμονες αναφορές της αντιπολίτευσης για τα συνταρακτικά στοιχεία του Βαρουφάκης – gate και όσα ο προκάτοχός του αποκάλυψε για το...
plan X σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροή επισήμαινε για την υπόθεση πως «η αξιοπιστία των επιλογών του κ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχουν κριθεί σε όλα τα επίπεδα»   αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δρούσε με προσωπική ατζέντα και πως είχε ουσιαστικά αυτονομηθεί, ο κ. Τσακαλώτος με απόλυτη καθαρότητα είπε πως η ευθύνη είναι συλλογική και αφορά το σύνολο της κυβέρνησης.

«Εχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε – και το έκανε και ο πρωθυπουργός - τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο 6μηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη σε μια κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας νέο κεφάλαιο καθώς με την αναφορά του υπαινίσσεται πως ο κ. Βαρουφάκης δεν αυτενεργούσε αλλά δρούσε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο κ. Τσακαλώτος πάντως άφησε αιχμή για τις συνεντεύξεις του προκατόχου του λέγοντας ουσιαστικά ότι ως υπουργός έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει από το να απαντά στις διαρκείς συνεντεύξεις του κ.Βαρουφάκη. «Κάποιος μπορεί να είναι υπουργός οικονομικών και να κάνει τις υποχρεώσεις του  και κάποιος να απαντά στις συνεντεύξεις Βαρουφάκη. Και τα δύο δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει χρόνος».

Νωρίτερα, η κυρία Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καλέσει τον κ. Τσακαλώτο να απαντήσει για το Plan x. «Δεν έχετε απαντήσει κάτι για τον προκάτοχό σας. Εσείς συνεχίζετε  την τακτική των μαγνητοφωνήσεων; Μαγνητοφωνείτε τους ομολόγους σας;» είπε η βουλευτής της ΝΔ

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου