Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αγρίνιο: Της… ένστασης με έδρες, ψήφους και σταυρούς

        
po-kalpes-2014dΣοβαρές αποκλίσεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παρατηρηθεί σε διάφορα Εκλογικά Τμήματα του δήμου Αγρινίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν διαμαρτυρίες και ενστάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, διαφόρων παρατάξεων.........
Μεταφέρεται χαρακτηριστικά συγκεκριμένο παράδειγμα υποψήφιας Συμβούλου που στο Τμήμα όπου ψήφιζε η οικογένεια και οι συγγενείς της, βρέθηκε να μη έχει ούτε έναν σταυρό! Τελικά αποκαλύφθηκε ως είχε πάρει 50 σταυρούς και τέτοια μεγάλα λάθη πιθανώς να υπάρχουν και σε άλλα Τμήματα, από παραλείψεις στη μεταφορά των σταυρών, αβλεψίες στα πρακτικά κλπ.
Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται συνολική επανακαταμέτρηση της σταυροδότησης για όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου Αγρινίου και δεν αποκλείεται να υπάρχουν τελικά και ανακατατάξεις όχι μόνον στην σειρά, αλλά ίσως και σε κάποιες θέσεις Συμβούλων και ειδικότερα αυτών που βρίσκονται στο όριο εκλογής.
Όπως μάλιστα έγινε γνωστό πριν από λίγο, μετά την επίσημη ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων που αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, είναι πρόθεση της παράταξης Ανατροπή Τώρα του Δημ. Τραπεζιώτη, να καταθέσει ένσταση, χωρίς όμως να είναι γνωστό για ποιον λόγο κατατίθεται.
Διεκδικεί έδρα το Ανυπότακτο Αγρίνιο
Οι εμπλοκές όμως δεν σταματούν εκεί. Η παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σήμερα με νομικό έκανε παράσταση στο Πρωτοδικείο Αγρινίου καταθέτοντας τον νόμο του Καλλικράτη που ορίζει με το άρθρο 33 παράγραφος 3 ότι, ακόμη και αν κάποια παράταξη δεν έχει πιάσει το μέτρο του 3% ,δικαιούται, ανάλογα με τον αριθμό των αδιάθετων εδρών του Α” γύρου, να πάρει έδρα.
Κατατέθηκε ακόμη απο τον επικεφαλής της παράταξης Στέλιο Μερμίγκη και τον δικηγόρο, σχετική απόφαση του ΣτΕ όπου είχαν προσφύγει συνδυασμοί άλλων δήμων για παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά και σχετική απόφαση του πρωτοδικείου Μεσολογγίου και αναμένεται η επίσημη απόφαση για την έδρα που, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» δικαιούται και το Ανυπότακτο Αγρίνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου