Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πατέρας υποψήφιας του Γ. Παπαναστασίου καταγγέλλει τον δήμο – αιχμηρή απάντηση για «προεκλογικό μανιφέστο»

        
epi-dimarxeio-agriniouΓνωστός εργολάβος του Αγρινίου που είναι και στενός συγγενής υποψήφιας με τον Γιώργο Παπαναστασίου (πατέρας της Χαράς Μπίμπα) , δυο μέρες πριν από τις εκλογές έστειλε καταγγελία για χρέος δεκαετίας, που υποστηρίζει πως υπάρχει εκ μέρους του δήμου Αγρινίου (όταν δήμαρχος ήταν ο Θύμιος Σώκος) στην επιχείρηση του, το οποίο , όπως λέει, αν και έχει αναγνωριστεί από την σημερινή δημοτική αρχή, με διάφορες νομικές – παρελκυστικές πρακτικές, δεν έχει ακόμη ....αποπληρωθεί. παράλληλα διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί με το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού, έργο όμως για το οποίο ο δήμος Αγρινίου, είναι αναρμόδιος.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος, καλεί μάλιστα στην καταγγελία του σαφώς τους Αγρινιώτες να ψηφίσουν την παράταξη του Γιώργου Παπαναστασίου, πιθανώς επειδή πως θα είναι κατά τη γνώμη του πιο συνεργάσιμη απέναντι στους εργολάβους.
Η απάντηση του δήμου Αγρινίου στις αιτιάσεις του κ. Μπίμπα, ήταν αιχμηρή, όπως αναμένονταν, ειδικότερα για τον χρόνο που επέλεξε ο εργολάβος να κάνει την καταγγελία, αλλά και για το γεγονός της συγγενικής του σχέσης με υποψήφια της αντίπαλης παράταξης, θεωρώντας πως τα ελατήρια του κάθε άλλο παρά «αγνά» μπορεί να είναι.
Καταγγελία – ενημέρωση του δημότη και επιχειρηματία Μπίμπα Παναγιώτη
Καταγγέλλω τον κ. Μοσχολιό με πραγματικά γεγονότα επειδή θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η κοροϊδία και τα ψέματα στους πολίτες του Αγρινίου και σας ενημερώνω :
α) Υπάρχουν παλαιές οφειλές του Δήμου Αγρινίου συνολικού ποσού 95.744,99 € (ενενήντα πέντε χιλιάδων επτακοσίων σαράντα τεσσάρων euro και ενενήντα εννέα λεπτών ) , το οποίο προέρχεται από αγορές οικοδομικών υλικών , από τις επιχειρήσεις ΜΠΙΜΠΑ .
Σχετικά με τα παραπάνω επισυνάπτω επίσημο έγγραφο του Δημάρχου Αγρινίου κ. Μοσχολιού με ημερομηνία 21/09/2010 , στο οποίο συνομολογεί ότι η οφειλή ποσού 95.744,99 € είναι πραγματική προερχόμενη από Τιμολόγια Πώλησης Αγαθών της εταιρείας Μπίμπας προς το Δήμο Αγρινίου .
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι στην αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία Μπίμπας την 5/06/2009 με αριθμό κατάθεσης 137/2009 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου κατά την δικάσιμο της 22/09/2010 δίνεται η εντολή στους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου Αγρινίου ώστε να συνομολογήσουν για την οφειλή του Δήμου , προς την εταιρεία ΜΠΙΜΠΑΣ .
Παρόλλες τις παραπάνω επίσημες και υπογεγραμμένες διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Μοσχολιού και Αντιδημάρχου κ. Λαδά, στο δικαστήριο οι Νομικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου έπραξαν το αντίθετο δηλώνοντας παραγραφή και αοριστία (και να φανταστείτε ότι η οφειλή αυτή είναι περίπου δέκα ετών).
Η εταιρεία Μπίμπας από την έκδοση Τιμολογίων Πώλησης αγαθών συνολικού ποσού 95.744,99 € , πέρα από το κόστος αγοράς των υλικών , έχει αποδώσει και τον ανάλογο Φ.Π.Α .
Μέχρι σήμερα από την παραπάνω οφειλή δεν μου έχουν εξοφλήσει κανένα τιμολόγιο ενώ ο κ. Μοσχολιός καθώς και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι ανακοινώνουν στους Δημότες Αγρινίου ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν οφείλει σε κανένα Προμηθευτή και εγκαινιάζει έργα από υλικά που είναι απλήρωτα.
β) Στο κομμάτι της Ε.Ο Αγρινίου – Αντιρρίου από το 1ο ΧΛΜ Αγρινίου – Αντιρρίου και Τέρμα Χαριλάου Τρικούπη έως την Ερμίτσα , βάλανε προστατευτικά διαχωριστικά τσιμεντένια ( ΤΖΕΡΣΙ ) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση προς τα καταστήματά μας και ενώ 75 επιχειρήσεις διαμαρτυρόμαστε έντονα δεν βρίσκουμε καμία ανταπόκριση και κινδυνεύουμε με αφανισμό .Να επισημάνω εδώ ότι η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως κατοικημένη και όχι Ε.Ο ταχείας κυκλοφορίας.
Ο κ. Μοσχολιός δεν έρχεται σε επαφή με τους επιχειρηματίες του Αγρινίου για να βρεθεί κοινή αποδεκτή λύση και δεν ενημερώνει τους πολίτες & τους επιχειρηματίες του Αγρινίου για οποιεσδήποτε μελέτες που προέρχονται από Μελετητικά Γραφεία των Αθηνών που κάνουν ζημιές και αφανίζουν επιχειρήσεις.
γ) Στις 24/9/2013 δημοπρατήθηκε το έργο Βελτίωση της ΕΟ Αγρινίου – Καρπενησίου με αποτέλεσμα ο δρόμος – κόμβος που θα περάσει από το 3ο χλμ Εο Αγρινίου Θέρμου κόβει στη μέση με στροφή , την επιχείρηση όπου στεγάζονται κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις της ΜΠΙΜΠΑΣ ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν χωράφια – λιοστάσια όπως φαίνεται και από αεροφωτογραφίες ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει σχετικό απόσπασμα στην εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ» έκδοση Ιανουαρίου 2014 όπου μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά.
Όταν διαμαρτυρήθηκα στην Πολεοδομία ,αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μου απάντησαν εγγράφως ότι δεν γνωρίζουν τίποτα ενώ ήταν ενήμεροι και η Τεχνική Υπηρεσία και ο Δήμος.
Ο ίδιος ο κ. Μοσχολιός μου απάντησε ότι δήθεν έχουν δώσει τα σχέδια σε εταιρεία μελετών στην Αθήνα και δεν μπορεί να κάνει κάτι .
Αν υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο η επιχείρησή μου θα κλείσει και θα βρεθούν στο δρόμο 20 οικογένειες .
Κλείνω με την διαπίστωση ότι ο κ. Μοσχολιός δεν ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και ειδικότερα για την δική μου .
Προσπαθώ να ανταπεξέλθω παρ’ όλες τις πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες οι οποίες έχουν πλήξει την ελληνική αγορά και ειδικότερα τον κλάδο της οικοδομής και έρχομαι τώρα να αντιμετωπίσω και τις προσωπικές εμπάθειες του κ. Μοσχολιού . Κατά το παρελθόν ο Δήμος και ο κος Μοσχολιός βοηθήθηκε από εμάς ενώ εμείς δυστυχώς μόνο κακό και ζημιές λάβαμε.
Επειδή έχουν «σκουριασμένες» ιδέες , έχουν μείνει στα παλιά , λειτουργούν για προσωπικό τους όφελος , των ιδίων αλλά και της παρέας τους ,προτείνω στους συμπολίτες μου και σε συναδέλφους μου που πασχίζουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και να μειώσουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας να εμπιστευτούμε την επόμενη Κυριακή , νέα άτομα , με νέες ιδέες , άφθαρτα με όρεξη για δουλειά και με πλήρη διαφάνεια και να έρχονται σε επικοινωνία και αμεσότητα με τον πολίτη και τα κοινά.

«Το προεκλογικό μανιφέστο του κ. Μπίμπα»: Η απάντηση του δήμου Αγρινίου
»Προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κόρης του στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαναστασίου, ο κ. Μπίμπας ξεπέρασε κάθε όριο και προέβη στην έκδοση του προεκλογικού του μανιφέστου.
Επί της ουσίας:
  1. Η εταιρεία «ΜΠΙΜΠΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΒΕ» διεκδίκησε δικαστικά με την 137/11-6-2009 αγωγή της, ποσό της τάξης 95.744,99 που αφορούσε σε τιμολόγια παλαιότερων ετών, 2004 – 2007, τα οποία δεν είχαν εξοφληθεί λόγω έλλειψης των ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ.
Η Αγωγή αυτή απορρίφθηκε με την 5/24-1-2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου .
Η εταιρεία «ΜΠΙΜΠΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΒΕ» επανήλθε με νέα αγωγή, την 347/18-7-2011. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου, με την 47/5-2-2014 απόφασή του έκανε δεκτή την αγωγή για ποσό 57.891,60 ευρώ.
Κατά της απόφασης αυτής, ο Δήμος Αγρινίου, με την 92/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως είχε υποχρέωση, άσκησε έφεση, η οποία ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγρινίου, τηρεί απαρέγκλιτα την ίδια ακριβώς διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις, εφαρμόζοντας απολύτως το νόμο.
  1. 2. Για το κομμάτι της Ε.Ο Αγρινίου – Αντιρρίου από το 1ο ΧΛΜ Αγρινίου – Αντιρρίου και Τέρμα Χαριλάου Τρικούπη έως την Ερμίτσα , καθώς και το έργο Βελτίωση της ΕΟ Αγρινίου – Καρπενησίου, ο κ. Μπίμπας γνωρίζει ότι είναι έργα που μελετήθηκαν και υλοποιούνται από το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων (ΥΠΕΧΩΔΕ).
Ας αναζητήσει εκεί ο κ. Μπίμπας όσες απαντήσεις δεν έχει λάβει.
Η πρόταση του Δήμου για το έργο Βελτίωση της ΕΟ Αγρινίου – Καρπενησίου, που κατατέθηκε από το 2008 στο αρμόδιο Υπουργείο, ήταν η χάραξη του δρόμου να ακολουθήσει το χείμαρρο της Ερμίτσας.
Ο κ. Μοσχολιός, και στις δύο περιπτώσεις, αγωνίστηκε και σε σειρά συναντήσεων με τους επιχειρηματίες του Αγρινίου επεδίωξε την εύρεση της βέλτιστης και κοινά αποδεκτής λύσης.
Όσο για τα περί προσωπικής εμπάθειας, αυτή πράγματι υπάρχει. Αλλά, όπως φαίνεται και από το προεκλογικό του μανιφέστο, (2 ημέρες πριν τις εκλογές), εμπαθής είναι ο κ. Μπίμπας.
Για λόγους που προφανώς ο ίδιος γνωρίζει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου