Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αίτημα επανακαταμέτρησης ο Κατσανιώτης

        
po-katsaniotis-kalpi2Όπως έγινε γνωστό  αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων κατατέθηκε από τον συνδυασμό Κατσανιώτη και για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας στο Πρωτοδικείο Πατρών. Στην Αχαΐα καταμετρήθηκαν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους πάνω από 20.000 άκυρα ψηφοδέλτια στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών...
Επίσης σχετικό αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε σήμερα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Κατσανιώτη Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr.
Ο κ. Φαρμάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητά να καταμετρηθούν εκ νέου ψηφοδέλτια που κρίθηκαν άκυρα όχι στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας (570) αλλά δειγματοληπτικά.
Η δειγματοληπτική επανακαταμέτρηση θα ξεκινήσει άμεσα από τις δικαστικές αρχές του Αγρινίου, ύστερα από το αίτημα του κ. Φαρμάκη.
Η μικρή διαφορά ψήφων (περίπου 3.000) από την οποία κρίθηκε η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν, προφανώς, το κίνητρο για την κατάθεση του αιτήματος επανακαταμέτρησης.
Πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ήταν η μόνη από τις τρεις της Περιφέρειας στην οποία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανδρέας Κατσανιώτης υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,24% έναντι 47,76% του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Αθροιστικά, τα άκυρα και λευκά στην Αιτωλοακαρνανία ήσαν 29.961, δηλαδή ποσοστό 22,22% επί των ψηφισάντων.
Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ότι την ανάγκη επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές είχε επισημάνει σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου