Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μοσχολιός: «Η μόνη μας ταυτότητα είναι της αυτοδιοίκησης» – σκληρή κριτική στον Παπαναστασίου

        
po-mosxolios-omilia-b-3Ξεκινώντας με αναφορές στη βαθιά δημοκρατική και προοδευτική παράδοση του Αγρινίου, ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ολοκλήρωσε πριν από λίγο την προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ενόψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών...........
po-mosxolios-omilia-bgyros8
Ο κ. Μοσχολιός έδωσε από βήματος το σύνθημα για έναν δεύτερο γύρο που δεν μπορεί, όπως είπε από την αρχή κιόλας της ομιλίας του, να μην έχει δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, «ιδιαίτερα εδώ, στην πόλη των αγώνων, των ηρώων,  του Σούλου, του Σαλάκου, του Αναστασιάδη».
po-mosxolios-omilia-bgyros3
«Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για την ενίσχυση των θεσμών της αποκέντρωσης, δίνοντας ευκαιρίες συμμετοχής σε όλους και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.»
Είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας, εξήγησε ο κ. Μοσχολιός, να προχωρήσουν πολιτικές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τη μείωση της ανεργίας: «Να διασφαλιστεί μόνιμο και σταθερό περιβάλλον εργασίας για όλους. Ο δήμος Αγρινίου διεκδικεί δυναμικά τις παραπάνω αρχές και κατευθύνσεις και έχει πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα της τοπικής αυτοδιοίκησης».
po-mosxolios-omilia-b-12
Ο ίδιος μίλησε για σκληρές μάχες που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν, αλλά που τελικά, «με την συμμετοχή των πολιτών την καλόπιστη κριτική και τις προτάσεις τους, αναμορφώνουμε την πόλη, χτίζουμε το νέο Αγρίνιο», όπως χαρακτηριστικά είπε.
po-mosxolios-omilia-b-9JPG
Ο κ. Μοσχολιός άσκησε σκληρή κριτική και στον ανθυποψήφιό του στις εκλογές για τον δήμο Γιώργο Παπαναστασίου: «Μας κατηγορούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, που για προσωπικές τους φιλοδοξίες διεκδικούν θέσεις στην αυτοδιοίκηση. Οι εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών που μας έφεραν ως εδώ», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μοσχολιός, που μίλησε μάλιστα ακόμη και για κατέβασμα ταμπελών που αναγράφουν «υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.», με σκοπό να παραπλανήσουν: «Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τον χώρο από τον οποίο προερχόμαστε. Είμαστε όμως και νιώθουμε ανεξάρτητοι. Ανήκουμε μόνο στους πολίτες ετούτου του τόπου και με αυτούς θα παλέψουμε για το καλό του. Η μόνη ταυτότητα που εμείς κουβαλάμε είναι αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Παπαναστασίου επιχειρεί μια «νέα αρχή» στην προσωπική του σταδιοδρομία».
po-mosxolios-omilia-bgyros7
Ο κ. Μοσχολιός κατέληξε λέγοντας πως η χώρα και οι πολίτες βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης, «αλλά εμείς δημιουργούμε τις βάσεις για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, μέσα στην κρίση».
po-mosxolios-omilia-b-13
«Δίνουμε τη μάχη για ένα σύγχρονο Αγρίνιο, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», είπε κλείνοντας ο ίδιος, ένα Αγρίνιο, που όπως και στην αρχή της ομιλίας του τόνισε «πρέπει να συνεχίσει τη δημοκρατική του παράδοση.»
po-mosxolios-omilia-b-15
 H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
 Τη βεβαιότητά του για τη Νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές της Κυριακής εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στη γεμάτη ένταση και παλμό ομιλία του στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Συμμετέχουμε μαζικά και ψηφίζουμε, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στη δημοκρατική μας ιστορία, διατηρούμε ΚΑΙ ΤΩΡΑ την αγωνιστική παράδοση της πόλης μας.
Όλοι οι δημοκρατικοί – προοδευτικοί πολίτες, που αναγνωρίζουν πόσο κρίσιμη  υπήρξε η ενότητα του λαϊκού κινήματος στην ιστορική διαδρομή της πόλης, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, εκπληρώνουμε αυτή την Κυριακή ένα ελάχιστο χρέος απέναντι στην ιστορία και την παράδοση του Αγρινίου. Σφυρηλατούμε την ενότητα του δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος.
Το οφείλουμε όχι μόνο στην πόλη μας. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας.
po-mosxolios-omilia-b-2
po-mosxolios-omilia-b-1
Ο κ. Μοσχολιός απαντώντας στις αναφορές του κ. Παπαναστασίου, περί συστήματος και κατεστημένου, είπε ότι ο αντίπαλός του καταφεύγει σε τέτοιους ισχυρισμούς, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στο τεράστιο έργο της δημοτικής αρχής.
Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, αυτοί που κατανοούν τη συμμετοχή τους στην πολιτική ως πασαρέλα διεκδίκησης των όποιων κενών θέσεων υπάρχουν. Του Νομάρχη, του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή, του Δημάρχου.
Έ, όχι. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι πασαρέλα.
Η Αυτοδιοίκηση για μας είναι έρωτας και πάθος, είναι ιδέες και πράξη, λόγος και αποτέλεσμα, αγώνες και αγωνίες μαζί με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν είναι σκαλοπάτι αναρρίχησης στην κομματική και πολιτική ιεραρχία.
Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, αυτοί που επιθυμούν να κρύψουν το παρελθόν τους, που πριν λίγες μόλις μέρες αποκαθήλωσαν στα κρυφά την πινακίδα του πολιτικού τους γραφείου ως υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να αποκρύψουν ακόμη και τα αυτονόητα.
po-mosxolios-omilia15 (640 x 426)Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, που πριν δύο ακριβώς χρόνια, ως υποψήφιοι βουλευτές ζητούσαν την ψήφο σας, ώστε με «λυμένα χέρια», όπως έλεγαν, να εφαρμόσουν τις πιο άγριες μνημονιακές πολιτικές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Αλλά ναι.  Ο κ. Παπαναστασίου είναι κομιστής του νέου.
Είναι κομιστής των πολιτικών που οδηγούν:
-      σε εξαθλίωση τις κοινωνίες,
-      σε λιτότητα με θύματα ανθρώπινες ζωές,
-      σε κατεδάφιση των κοινωνικών δομών,
-      σε εγκατάλειψη των αδύναμων στη μοίρα τους,
-      σε ξεπούλημα και εμπορευματοποίηση του δημόσιου πλούτου,
-      σε μισαλλοδοξία και του ευρωεπαρχιωτισμό.
po-mosxolios-omilia16 (640 x 426)
Η Νέα Αρχή του κ. Παπαναστασίου, αποδεικνύεται επιστροφή στο καταδικασμένο από όλους τους πολίτες παρελθόν.
Το νέο που επαγγέλλεται, μας πάει πολλά χρόνια πίσω.
Κατεδαφίζει κατακτήσεις που εμείς χτίσαμε και σήμερα με πενιχρά μέσα παλεύουμε να διατηρήσουμε.
Περιορίζει δραματικά τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης, αφαιρεί αρμοδιότητες, καταργεί τη δημοτική αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες.
Μιλούν για σύστημα και κατεστημένο οι εκφραστές του χθες, που θέλουν το βράδυ της Κυριακής να προσφέρουν στο κόμμα τους την πολυπόθητη νίκη, να βάψουν με το χρώμα τους το χάρτη, για να ανέβουν στην κομματική εκτίμηση, να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Η δική μας φιλοδοξία είναι ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας.
po-mosxolios-omilia17 (640 x 426)Έχουμε ως μοναδικό καθοδηγητή τον κόσμο, τους πολίτες του Αγρινίου. Γι’ αυτό είμαστε απελευθερωμένοι, νιώθουμε και είμαστε ανεξάρτητοι, για να παλέψουμε μαζί με τους πολίτες ενάντια σε όλες τις πολιτικές που πλήττουν το λαό μας. Τη δική μας νίκη δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Η νίκη μας είναι νίκη του λαού, νίκη των Αγρινιωτών.
Δεν μετατρέπουμε καμία ψήφο, μα καμία ψήφο, σε δύναμη κανενός κόμματος.
Έχουμε εξηγηθεί με τους πολίτες μας καθαρά.
Προερχόμαστε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά δεν τον κουβαλάμε.
Η μόνη ταυτότητα που κουβαλάμε είναι η ταυτότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η δική μας νίκη, την Κυριακή, διασφαλίζει την ομαλή προοδευτική συνέχεια για το Δήμο και την Τοπική κοινωνία.
Θέτει τις βάσεις για το πραγματικά νέο που βλέπουμε να έρχεται. Μόνο που αυτό έρχεται από την άλλη πλευρά, απέναντι από αυτή του κυρίου Παπαναστασίου.
po-mosxolios-omilia18 (640 x 426)Ο κ. Παπαναστασίου, μπορεί να επιχειρεί μια νέα αρχή στην προσωπική του πολιτική σταδιοδρομία.
Όμως, η Νέα Αρχή που επαγγέλλεται, είναι μια παλιά ιστορία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μοσχολιός, είπε ότι «την Κυριακή
δίνουμε την τελική απάντηση. Κάνουμε το μεγάλο βήμα. Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη Νίκη. Νίκη του Αγρινίου. Νίκη των πολιτών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου