Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Αγρίνιο: μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (φωτο)

koi-aimodosia-imera-aimodoti1Με εθελοντική αιμοδοσία, στη οποία η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική,  ολοκληρώθηκε και φέτος στο Αγρίνιο, η εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη. Η αιμοδοσία έγινε σήμερα, αφού η 14η Ιουνίου έχει  οριστεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη» , στην είσοδο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Η Εβδομάδα  περιελάμβανε χορευτικές εκδηλώσεις, εικαστικά δρώμενα, λαμπαδηδρομία, ενημέρωση γύρω από την Εθελοντική Αιμοδοσία κ.α.koi-aimodosia-imera-aimodoti7
Περισσότεροι από 120 άνθρωποι προσήλθαν στον χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου για να αιμοδοτήσουν. «Σήμερα, 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ολοκληρώνονται οι δράσεις μιας εβδομάδας ολόκληρης, που διοργάνωσε ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία πανελλαδικά. Το Δ.Σ. του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εύχεται με αφορμή αυτή τη μέρα Υγεία και Ευτυχία και να αποτελέσει η 14η Ιουνίου η αρχή για να γίνουν περισσότεροι οι εθελοντές αιμοδότες. Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται, απλά δωρίζεται από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο. Ας βάψουμε αυτή τη μέρα κόκκινη, ώστε να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης σε εθελοντικά παρεχόμενο αίμα.
koi-aimodosia-imera-aimodoti8
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η ανταπόκριση τους ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που βοήθησε σε όλες τις εκδηλώσεις, τον δήμο Αγρινίου που πάντα μας βοηθά, τον Ερυθρό Σταυρό, το προσωπικό της αιμοδοσίας του νοσοκομείου , τον χορηγό μας «Βίκο» και πάνω από όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ήρθαν σήμερα εδώ», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος κα Σπυριδούλα Παπαγιάννη.
koi-papanastasiou-aimodosia«Να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την αυτάρκεια του τόπου σε αίμα και για την έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από πολίτες που επιλέγουν να μην παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις στην κοινωνία, αλλά με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, συνέπεια και προθυμία να αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο για να στηρίξουν τον ευάλωτο συνάνθρωπό μας. Εσείς, οι ενεργοί πολίτες της συμμετοχής και της εθελοντικής προσφοράς γιορτάζετε σήμερα και σας ευχαριστούμε.», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση στο facebook ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, που επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα την αιμοδοσία.
Στη σημερινή αιμοδοσία, συμμετείχε και ο σύλλογος εργαζομένων ΕΛΤΑ Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας.
Στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη συμμετείχαν οι εθελοντές της ακτίνας εθελοντισμού του δήμου Αγρινίου.koi-aimodosia-imera-aimodoti2
koi-aimodosia-imera-aimodoti3
koi-aimodosia-imera-aimodoti4
koi-aimodosia-imera-aimodoti5
koi-aimodosia-imera-aimodoti6
koi-aimodosia-imera-aimodoti9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου