Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Θράσος από τους Αλβανούς! «Μπλόκαραν» τον Κοτζιά και φώναζαν ανθελληνικά συνθήματα

Προκλητικοί δίχως άλλο, οι Αλβανοί, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών στα Τίρανα σήμερα το πρωί, μπλοκάροντας την πρόσβαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και φωνάζοντας ανθελληνικά συνθήματα.

Oι διαδηλωτές κατέλαβαν τον χώρο μπροστά στο ΥΠΕΞ και κραύγαζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο». Τελικά και υπό το φόβο διπλωματικού επεισοδίου δόθηκε από την αλβανική κυβέρνηση εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει σε μικρή απόσταση όπου παρέμειναν  συνεχίζοντας να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα.
Tη συγκέντρωση διοργάνωσαν το κόμμα των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση του κ. Εντι Ράμα με υφυπουργούς ενώ της συγκέντρωσης ηγούνταν ο πρόεδρος του κόμματος αυτού Στετιμ Ιντρίζι, που κατέχει από πλευράς κυβερνητικού συνασπισμού θέση του αντιπροέδρου στη Βουλή.
Το κλίμα της επίσκεψης είχαν δυναμιτίσει δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Ράμα στο συνέδριο του κόμματος των Τσάμηδων, αλλά και του Αλβανού ΥΠΕΞ σε μία προσπάθεια να ανακινήσουν εκ νέου το ανύπαρκτο θέμα τσάμικου.
Η Αθήνα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, είχε απαιτήσει από την αλβανική ηγεσία «πολιτικό πολιτισμό», «σοβαρότητα», «πιστή εφαρμογή των αρχών της ΕΕ και σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας» καθώς επίσης και «των δικαστικών αποφάσεων ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου