Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Προθεσμία για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα...

Eurogroup
 
Το σήριαλ του κλεισίματος της αξιολόγησης και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του Ιουνίου...
πήρε παράταση μιας ημέρας καθώς η Αθήνα θα πρέπει μέχρι την Τρίτη να έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων που ζητά το EuroWorking Group.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του EWG βρέθηκε η λεγόμενη «έκθεση συμμόρφωσης», αλλά και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα που θα οδηγήσει στη δεύτερη αξιολόγηση, τον Οκτώβρη.

Πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρουν ότι η Κομισιόν διαπιστώνει «σημαντική πρόοδο» όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη σημερινή (6/6/16) τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο.

«Αυτό θα ήταν πολύ καλό», σχολίασε ο αξιωματούχος. Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί «πρόοδος».
Μέχρι τέλος Ιουνίου η δόση

«Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ)» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, «η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης. 
«Ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων»

Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι  επιδίωξή της είναι να χαράξει αναπτυξιακή πορεία με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής, υπογράμμισε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας αλλά εκτίμησε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κινδύνων.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόνισε ότι «Η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος, προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει αρχίσει».

Οριοθετώντας τους στόχους και τα επόμενα βήματα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια ανάπτυξη που θα συνοδεύεται με ολοένα και ισχυρότερη κοινωνική προστασία, με στήριξη της εργασίας και της μικρής και μεσαίας οικονομίας, αλλά και με αναλογική κατανομή του οφέλους, όπως ακριβώς κατανεμήθηκαν και τα βάρη»...


Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου