Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Συριακά ΜΜΕ: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους...





Νεκρός φέρεται να έπεσε από αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Ράκα, ο διαβόητος ηγέτης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι...
όπως μεταδίδουν τα συριακά ΜΜΕ.

Οι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και Al Ekhbariya που μετέδωσαν την πληροφορία δεν έδωσαν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει τη Δευτέρα ότι φήμες έφεραν τον ηγέτη του ISIS να έχει χάσει τη ζωή του την Κυριακή το πρωί από πλήγμα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού ενάντια στους τζιχαντιστές.

Στις 10 Ιουνίου, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή, ότι ο Αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.

Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν υπήρξαν αναφορές περί θανάτου του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, οι οποίες ωστόσο διαψεύστηκαν.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου