Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δελφίνοι υπ’ ατμόν...


Αρχίζουν... τα όργανα στη ΝΔ...


Την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Μαρτίου, θα συνεδριάσει τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα...
συγκληθεί και η Πολιτική Επιτροπή. Αντικείμενο των δυο συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων θα είναι οι μετεκλογικές εξελίξεις ενώ αναμένεται να ανοίξει και η συζήτηση για τα αίτια της ήττας και την «επόμενη ημέρα στο κόμμα».


Οι συνεδριάσεις είχαν προγραμματισθεί για το προηγούμενο δεκαήμερο, ωστόσο αναβλήθηκαν καθώς βρισκόταν στην αποκορύφωσή της η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους. Εκτιμήθηκε, ωστόσο, ότι πρέπει να αποφευχθεί η εσωστρέφεια στο κόμμα κι έτσι πάρθηκε η απόφαση της αναβολής.  

Σε αυτές τις συνεδριάσεις θεωρείται πιθανό ότι θα ανοίξει η εσωκομματική συζήτηση που ενώ επισήμως έχει αποφευχθεί έως τώρα δεν παύει ανεπισήμως να έχει ανοίξει μέσω των λεγόμενων «μυστικών δείπνων». Στο πρώτο «μυστικό δείπνο» – πρόκειται για εκείνο που είχε οργανώσει η Μαριέττα Γιαννάκου – είχε τεθεί από αρκετά γαλάζια στελέχη θέμα ηγεσίας.

Στο δεύτερο δείπνο βρέθηκαν τετ-α-τετ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης που σε σαφώς χαμηλότερους τόνους αποφάσισαν ότι το κόμμα χρειάζεται αλλαγές σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας – ο Κώστας Καραμανλής προκρίνει τη στροφή προς το κέντρο – αλλά και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού. Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «δεν προτίθεται» να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά και θέλει νηφάλιες κινήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς από τη δική του πλευρά φέρεται τη Δευτέρα που μίλησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή να πήρε την πολυπόθητη αναβολή της συνεδρίασης των κομμάτων αλλά και να ζήτησε τη συμβολή του έτσι ώστε να μετριαστεί η προς το πρόσωπό του κριτική.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής δεν δείχνει να βιάζεται καθώς φιλοδοξεί να εμφανιστεί ως η ενωτική δύναμη της κεντροδεξιάς σε μια κρίσιμη στιγμή. Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο χορός της διαδοχής στη ΝΔ φαίνεται πως έχει ανοίξει οριστικά καθώς στα μετόπισθεν της Συγγρού οι δελφίνοι παίρνουν τις τελικές θέσεις...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου