Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τα πέντε πρώτα νομοσχέδια...... και προαναγγελία Εξεταστικής για το Μνημόνιο στο Υπουργικό Συμβούλιο...
Η προετοιμασία του κυβερνητικού έργου βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συγκαλείται στις 7.30 το απόγευμα - η εισήγηση του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί σε...
απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Δευτέρα και στη συνέχεια θα ενημερώσει  τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς για τον σχετικό σχεδιασμό της προώθησης του κυβερνητικούς έργου και τις λεπτομέρειες των νομοσχεδίων.

Πρόκειται για πέντε νομοσχέδια: για την ανθρωπιστική κρίση, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για τις 100 δόσεις (ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία), για την ΕΡΤ και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε λίγες μέρες θα κατατεθεί αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο, κάτι το οποίο θα προαναγγελθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε ότι η συγκρότηση προανακριτικής για το μνημόνιο αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

Νωρίτερα σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου τέθηκε μεταξύ άλλων, η προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου