Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Το ΚΚΕ καταθέτει την Τετάρτη πρόταση νόμου για κατάργηση των Μνημονίων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν, πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη το ΚΚΕ.
Στόχος του Περισσού φαίνεται πως είναι να δυσκολέψει επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαφορές που έχουν ανακύψει στο εσωτερικό του με την περίφημη λίστα Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση νόμου δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα με εκείνη που είχε καταθέσει και πάλι τον Κομμουνιστικό Κόμμα μετά τις εκλογές του 2012. «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων» ήταν ο τίτλος της πρότασης που είχε συζητηθεί τον Οκτώβριο του 2012 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Τότε, η πρόταση είχε καταψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κατείχαν την πλειοψηφία και ως εκ τούτου δεν είχε εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Μάλιστα, την πρόταση του ΚΚΕ είχε υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: Το ΚΚΕ καταθέτει την Τετάρτη πρόταση νόμου για κατάργηση των Μνημονίων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/193097/kke-katathetei-tin-tetarti-protasi-nomoy-gia-katargisi-ton-mnimonion#ixzz3SfONY9Tg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου