Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

“Μύλος” στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία – Τουλάχιστον 10 βουλευτές διαφωνούν ανοιχτά

ImageHandler
Για πρώτη φορά σε κοινοβουλευτική ομάδα, τέθηκε σε ψηφοφορία η συμφωνία του Eurogroup, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να δει το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία του Eurogroup πέρασε κατά πλειοψηφία, αλλά υπήρχαν 5 λευκά και 5 βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία. Aξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την ψηφοφορία έλειπαν τουλάχιστον 35 βουλευτές, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την αιφνιδιαστική κίνηση του Τσίπρα και έτσι δεν μετείχαν καν στην ψηφοφορία.
Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 110 βουλευτές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να διαρρεύσει πως οι αντίθετες απόψεις δεν ήταν 5-10, αλλά ανεβάζουν τον αριθμό κοντά στους 30 βουλευτές, κάτι που δείχνει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.
Αυτές οι διαφωνίες ειδικά εάν αληθεύουν όσα διαρρέει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος, δημιουργεί μέγα θέμα για την κυβέρνηση και δεν είναι τυχαίες οι επισημάνσεις τόσο του κ. Λαφαζάνη όσο και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να υπάρχει σοβαρή σκέψη για το εάν πρέπει να έρθει αυτή η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου