Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ένταση στη βουλή με την πρόταση της Κωνσταντοπούλου - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση στη βουλή με την πρόταση της Κωνσταντοπούλου - ΒΙΝΤΕΟ
Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, του ΠΑΣΟΚ και του πρώην προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη προκάλεσε η εισήγηση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί η συζήτηση και η λήψη απόφασης για την αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη.
Κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε:
«Προέκυψε ότι μολονότι έχει διαβιβαστεί πρόσκληση στους βουλευτές που είναι κρατούμενοι προσωρινώς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, η Εισαγγελική Αρχή δεν έδωσε άδεια, χωρίς κάποια ειδική αιτιολογία, η  οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα πρακτική της εισαγγελικής αρχής σε ολόκληρη την περίοδο αυτή, δεν ήταν η αντιμετώπιση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων ήσσονος σημασίας, και με δεδομένο ότι ανάλογη ήταν η διαδικασία στον τελευταίο μήνα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, αφού συζητήσαμε το θέμα στο προεδρείο της Βουλής, με τη συμμετοχή όλων των αντιπροέδρων, αποφασίσαμε ότι αποτελεί αυτό το γεγονός λόγο για μία σύντομη αναβολή της συζήτησης, για αύριο στις 6:30, προκειμένου η σύνθεση του κοινοβουλίου να είναι πλήρης και όλοι οι βουλευτές να μπορούν να ασκήσουν το καθήκον τους στην ονομαστική ψηφοφορία. Αυτή είναι η εισήγηση του προεδρείου στην Ολομέλεια».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο παρακάλεσε το Σώμα να αποφασίσει να συνεχιστεί η διαδικασία.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε τη μη αναβολή της διαδικασίας, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε:
«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το Σώμα έχει πάρει απόφαση ότι μπορεί να λειτουργήσει με τους παριστάμενους βουλευτές. Δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε 300».

Δείτε το βίντεο:




Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου