Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Χαμός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησαν το λόγο οι 140 (!!!) από τους 149 βουλευτές

image
Άγριο κράξιμο στους Τσίπρα-Βαρουφάκη και στις επιλογές τους, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ (α, ρε Γλέζο…) πέφτει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος που –ασυνήθιστα- συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.
Ενδεικτική δε του κλίματος που επικρατεί, είναι η πληροφορία ότι ζήτησαν να πάρουν το λόγο, οι 140(!!!) από τους 149 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ…
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός (σε μια εμφανή προσπάθεια να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα) μίλησε για δύσκολη διαπραγμάτευση και υπογράμμισε “τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα της κυβέρνησης” ως εξής:
- διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο
- απεμπλοκή από το μνημόνιο ως πλαίσιο πολιτικής της λιτότητας
- επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας που δίνει ανάσα στον λαό και επιτρέπει να αποφύγουμε το σχέδιο πρόκλησης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής ασφυξίας ώστε να γίνει σύντομη παρένθεση η αντιμνημονιακή αριστερή κυβέρνηση
- τέλος στα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα
- εξασφαλίστηκε η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Ο κ . Τσίπρας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε στην λίστα των μεταρρυθμίσεων λέγοντας ότι “καταφέραμε να αντικαταστήσουμε τις απαιτήσεις με μία σειρά μεταρρυθμίσεις και στόχους που είναι και στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης και συνιστούν εν μέρει (!!!) υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Ακολούθως ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Είπε ότι έγινε ένα βήμα ωστόσο υπάρχουν δυσκολίες μπροστά καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι εκτός από την ικανότητα να διαπραγματεύεται έχει και ικανότητα στην διακυβέρνηση της χώρας. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει η εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει η λίστα.
Την εισήγηση του κ. Τσίπρα, ακολούθησαν ενημερώσεις από τους Γιάννη Δραγασάκη και Γιάννη Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου