Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο Μίκης «αδειάζει» Τσίπρα δυο μέρες μετά τη συνάντησή τους και στηρίζει ΚΚΕ [επιστολή]

ORESTIS PANAGIOTOU / POOL / SOOC           

Μόλις 48 ώρες κράτησε η ευφορία στον ΣΥΡΙΖΑ από την στάση του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ψυχρολουσία του Μανώλη Γλέζου για την συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών.
Ο μουσικοσυνθέτης, που στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη, δεν έδειξε ιδιαίτερα σκληρός, έστειλε επιστολή προς τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην οποία στάζει δηλητήριο για την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζει την δυσαρέσκειά του επειδή «εξακολουθούν να ισχύουν προδοτικές δεσμεύσεις» ακόμη και με αριστερή πλειοψηφία στη Βουλή και σημειώνει ότι αισθάνεται «γανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς».
Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει επίσης την συγκέντρωση που οργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων
Ολόκληρη η επιστολή Θεοδωράκη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:
Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας    και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.
Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.
Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.
Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».
Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης


Πηγή: Ο Μίκης «αδειάζει» Τσίπρα δυο μέρες μετά τη συνάντησή τους και στηρίζει ΚΚΕ [επιστολή] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/193537/o-mikis-adeiazei-tsipra-dyo-meres-meta-ti-synantisi-toys-kai-stirizei-kke-epistoli#ixzz3StDSGK68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου