Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Xιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο

panagiotakopoulos3Φίλοι, συγγενείς, πολιτικοί, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, απλός κόσμος και τόσοι άλλοι είπαν το ύστατο χαίρε στο ιστορικό στέλεχος του Κινήματος και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή την Τρίτη το μεσημέρι, προδομένος από την καρδιά του.



Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο νεκροταφείο Παπάγου για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία του Γ. Παναγιωτακόπουλου και να αποχαιρετήσουν έναν μαχητή της ζωής και της πολιτικής.
panagiotakopoulos1
Επικήδειο λόγο εκφώνησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Δημήτρης Ρέππας και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Μαμέλης.
panagiotakopoulos5
panagiotakopoulos6
panagiotakopoulos4

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, υπερασπιστής του έργου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μέχρις εσχάτων.
panagiotakopoulos6
Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (ΑΒΣΠ), ενώ εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ίδρυσή του, στην Τοπική Οργάνωση Κυψέλης.
panagiotakopoulos6
Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, ως οργανωτής των συγκεντρώσεων και για αυτό πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».
panagiotakopoulos3
Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ.
panagiotakopoulos20
Ήταν επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και δε δίστασε ποτέ να πει την αλήθεια και την άποψή του όσο σκληρή και εάν ήταν, όταν έβλεπε τα «κακώς κείμενα» στο ΠΑΣΟΚ.
προοδευτική
Με τη σύζυγό του, καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου έχουν δύο παιδιά, τον Θανάση και την Αλεξάνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου