Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο εκλογικός νόμος και το timing...

Ο εκλογικός νόμος και το timing




Την έναρξη του διαλόγου για τον νέο εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας στο Υπουργικό του Συμβούλιο, απόντος όμως του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή. Τον έστειλε...
 στη Σάμο, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, και τον έστειλε εκεί όχι μόνο επειδή είναι καθ' ύλην αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπουργός αλλά και γιατί, όπως του είπε, θα πήγαινε και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ισως επειδή ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνούσε με το προσχέδιο που του ετοίμασε ο υπουργός Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο και προέβλεπε μείωση του μπόνους από 50 σε 30 έδρες. Στενός συνεργάτης του μάλιστα έλεγε ότι τα «μπόνους» πρέπει να καταργηθούν οριστικά. Μια αριστερή κυβέρνηση δεν πρέπει να δίνει «μπόνους», ανέφερε. Και ακόμη με την «απλή και ανόθευτη αναλογική» δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος.

Ο κ. Κουρουμπλής προέβλεπε την απλή αναλογική για την εκλογή 270 βουλευτών. Εκείνο που έχει σημασία είναι το timing που επέλεξε ο Πρωθυπουργός προκειμένου να ανοίξει θέμα εκλογικού νόμου. Την ώρα που ουσιαστικά άρχισαν να αποτιμώνται στην πράξη από τους πολίτες οι ανακολουθίες και οι ψεύτικες ελπίδες της κυβέρνησης. Μιας «ελαφρο-αριστερής κυβέρνησης», όπως αποδείχθηκε, η οποία επέλεξε να επιβαρύνει με φόρους τους πολίτες της, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της επιλογής αυτής, που δεν είναι άλλες από ευθεία βολή στα ήδη μειωμένα εισοδήματα των οικονομικά ασθενέστερων.

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου