Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τον Λευκό Οίκο...



Χίλαρι Κλίντον


"Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, μια γυναίκα θα είναι υποψήφια του μεγάλου πολιτικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία "

Με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα η Χίλαρι Κλίντον...

πανηγύρισε το χρίσμα των Δημοκρατικών και οδεύει πλέον στο να γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που διεκδικεί με αξιώσεις τον Λευκό Οίκο.


Στην τελευταία «Σούπερ Τρίτη» διεξήχθησαν εκλογές σε έξι Πολιτείες (Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Νέο Μεξικό, Νιου Τζέρσεϊ, Καλιφόρνια) και σύμφωνα με τις προβλέψεις η Κλίντον επικράτησε του συνυποψηφίου της, Μπέρνι Σάντερς, σε Νιου Τζέρσεϊ, Νέο Μεξικό και Νότια Ντακότα.

Ακόμα και αν ο Σάντερς κερδίσει την αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, που είναι η πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να «κλείσει» τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον σε αριθμό εκλεκτόρων· απλώς μια νίκη στην Πολιτεία αυτή θα τον ενθαρρύνει να παραμείνει στον αγώνα μέχρι το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο.

Πανηγυρικά tweets

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και πρώην υπουργός Εξωτερικών πανηγύρισε την ιστορική νίκη της και μέσω του twitter.

«Ευχαριστώ»


«Μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι σπουδαία πράγματα δεν μπορούν να συμβούν στην Αμερική»


«Θα ήθελα η μαμά μου να μπορούσε να ήταν εδώ και να δει απόψε»


Συγχαρητήρια από Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τηλεφωνικά τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Η ιστορική προεκλογική εκστρατεία της αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια Αμερικανούς και είναι προέκταση του αγώνα που κάνει μια ζωή, για τις οικογένειες και τα παιδιά της μεσαίας τάξης».

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε και με τον Μπέρνι Σάντερς, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο στον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον γερουσιαστή Σάντερς για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Σάντερς στην αμερικανική πολιτική ζωή», τόνισε ο Έρνεστ.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τις κινήσεις του πρόεδρου Ομπάμα στη δραστηριοποίησή του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου