Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Για ιδεολογική διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γλέζος

Για ιδεολογική διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γλέζος
«Το πρόβλημα, είναι πως θα πειστεί ο κόσμος, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε την αγανάκτησή του, το θυμό του και την οργή του, να τα μετατρέψει σε πολιτική πράξη και όχι απλώς να φωνάζει ή να πάει να σπάει βιτρίνες», δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος στο ΒΗΜΑfm, σχολιάζοντας την λαϊκή αγανάκτηση στα μέτρα της κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο κ. Γλέζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, έκανε λόγο για ιδεολογική διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαινε μπροστά και είχε κολλήσει και αυτός στο 4%; Όταν δέχθηκαν την άποψή μου και είπαμε να δώσουμε την εξουσία στο λαό πήγαμε από το 4, στο 14,στο 24% και ούτω καθεξής. Είπα, πως διολίσθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βλέπεις τα κόκκινα χαλιά μπροστά σου, είναι μεγάλη ιστορία, δεν είναι μικρή, για σκέψου τα».
Σε ερώτηση που του έγινε για το που ανήκει πολιτικά, ο Μανώλης Γλέζος, απάντησε ότι πάντοτε ανήκε στην κίνηση “Ενεργοί Πολίτες”, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν έφυγε από εκεί.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη για τα «καλάσνικοφ», ο κ. Γλέζος απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι δεν χρειάζεται καλάσνικοφ, δεν χρειάζεται τίποτα. Ας μην ξεχάσουμε, πως δεν αρνούμαι, ότι όταν ο αντίπαλος πάρει τα όπλα, δεν μου μένει και άλλος δρόμος.  Αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί».
«Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη, σε κανέναν, γιατί η Ευρώπη και νοηματικά και λεκτικά και πολιτισμικά, ανήκει εδώ», κατέληξε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου