Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο - ΦΩΤΟ

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο - ΦΩΤΟ
Συγγενείς, φίλοι, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο νεκροταφείο Παπάγου για να πουν το τελευταίο αντίο στον πρώην στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη το μεσημέρι, σε ηλικία 66 ετών. 

Στην κηδεία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Λαλιώτης, η Άντα Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Αντώνης Λιβάνης.
Η τελευταία συγκέντρωση του συγκεντρωσιάρχη. Όλοι ηταν στο ραντεβού που τους έδωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ολοι εκείνοι που μεγάλωσαν μαζι του και που απο μικρά παιδιά τους είχε στις κινητοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ. Οπου μιλούσε ο Ανδρέας πήγαιναν δυο φορές και αφισοκολούσαν, έγραφαν στους τοίχους συνθήματα, διοργάνωναν συγκεντρώσεις μεγάλες σε παλμό και κοσμο. Αυτά τα παιδιά σήκωσαν το φέρετρο του Γιώργου που τον συνόδευσαν μαζι με πολλες δεκάδες εκατοντάδες κόσμου στο νεκροταφείου του Παπάγου. Απλός κόσμος που ο Παναγιωτακόπουλος είχε βοηθήσει πήγε και έκλαψε μόλις αντίκρυσε το φέρετρο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτός ο δυνατός ανδρας, με τη βροντερή φωνή ηταν αμειλητος , νεκρός εκει μέσα. Όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ ειπαν το τελευταίο αντίο. Εκείνοι που ηταν μαζι του το 74 το 81 και ολα τα υπόλοιπα χρόνια που ακολούθησαν. Ολοι τους έδιναν τη ζωή τους για τον Ανδρέα γιατί έτσι τους είχε μάθει αγνά , και απλά να τον αγαπούν. Ηταν εκεί στο τελευταίο αντίο , ανθρωποι και συνεργάτες του Ανδρέα απο τους πρώην αστυνομικούς του , μεχρι του πρωην υπουργούς. Ασφαλώς ηταν η Φώφη Γεννηματα, ο Δημήτρης Ρεππας εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ , ο Τηλέμαχος Χυτήρης , ο Κώστας Λαλιώτης , ο Μιχ. Καρχιμάκης, Θάνος Μωραϊτης, γ. Δαςκαλάκης, Πέτρος Λάμπρου, Κ. Μαμέλης, Απ. Κακλαμάνης, κ. Σκανδαλίδης , Ν. Κατσέλη, Π. Γερουλάνος, τ. Κορμάς ,  θανάσης Παπαγεωργίου, Κεγκέρογλου , Ξυνίδης, Τόνια Αντωνίου , Νίκος Μαδεμλής , Θάνος Βούρδας και πολλοί πολλοί αλλοι που αγαπούσαν τον Γιώργο έστω και αν διαφωνούςαν πολιτικά . Ηταν ο Θ. Τσουκάτος , ο Φ. Λυμπερόπουλος, ο Ανδρουλιδακης , ο Τσολιάς, η Τζουλια , ο Μπέσης ο Θεοδωράκης, ο βασιλόγαμπρος, παιδιά, και παιδιά που μεγάλωσαν μαζι του στο ΠΑΣΟΚ δίνοντας τη ζωή τους ολόκληρη και τωρα με άσπρα μαλιά έκλεγαν πάνω απο το φέρετρο για τον πολιτικό τους πατέρα. Η γυναίκα του Γιώργου , τα δυο του παιδιά που έζησαν απο κοντά τις αγωνίες του στα καλά και στα κακά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο Γιώργος πάντα είχε μια μεγάλη καρδιά που νοιαζόταν για όλους. Ηταν στο τελευταίο αντίο και η Αντα η πρώην σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έλειπε στην μακρινή Κίνα οπως έλεγε και ο Ρέππας στον επικήδειο που έβγαλε εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ. Δεν ηταν επίσης ουτε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης του οποίου ο Γιώργος ηταν μια φορά υποψηφιος στη β´ Αθήνας , ουτε ο πρωην πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζελος. Και οι τρεις απουσίες σχολιάστηκαν. Το όλον ΠΑΣΟΚ ηταν εκει, που πολλές φορές δεν μιλάει μεταξύ του, αυτή τη φορά ομως τους ένωσε ο Γιώργος . Έστω και περιστασιακά έστω και μόνο για τη δική του συγκέντρωση. Καλό ταξίδι.



Δείτε τις φωτο εδώ:


















Πηγή φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου