«Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο να βοηθήσεις τους φτωχούς στα νησιά, έχοντας μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, διότι πάνε για παράδειγμα στη Ρόδο, εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες και χάνονται τεράστια ποσά από φόρους». Τάδε έφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αμφιβάλλω αν έχει περάσει ποτέ από τη Ρόδο. Απ΄όσα άκουσε κι απ΄όσα θα του μετέφεραν κάπου σε κάποιο διάδρομο της Βουλής, θα σκέφτηκε αυτό το λαμπρό παράδειγμα.
Κάπως έτσι έχει ανατρέψει αυτή η κυβέρνηση όλες τις δεσμεύσεις της. Στο πόδι, βιαστικά και πρόχειρα. Όπως-όπως, για να σπεύσει να γίνει αρεστή στους «κακούς τους Ευρωπαίους» που ξαφνικά έγιναν καλοί. Κι από εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας το μακρινό 2014, μιλούσε για «παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του Συντάγματος κατ’ εντολή των δανειστών μας» έσπευσε, όπως έγραψε και η Liberation, να δυσαρεστήσει τους Ελληνες για να ικανοποιήσει τους δανειστές δίνοντάς τους γη και ύδωρ!
Είναι αυτή η κυβέρνηση που έβαλε την υπογραφή της και παρέδωσε στα funds, και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ! Είναι αυτή η κυβέρνηση που έβαλε την υπογραφή της για να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031! Ναι, αυτή είναι η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση παρότρυνε τους πολίτες να μην ψηφίζουν τον «αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ», που δημιούργησε το κίνημα «δεν έχω δεν πληρώνω» και σήμερα μας έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και μας φόρτωσε ένα τέταρτο μνημόνιο κι ένα Υπερταμείο που υποθηκεύει την περιουσία του δημοσίου για τα επόμενα 99 χρόνια. Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν μας χρέωσε για τα επόμενα 100, όσο να πεις τα 99 παλεύονται…
Πώς το είπε η Βαγενα; «Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν μας τρομάζουν τα 99 του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων». Δεν τα είπατε έτσι βρε Αννα μου προεκλογικά. Το να παρομοιάζεις το καθεστώς του Υπερταμείου με την τουρκική σκλαβιά, μάλλον σκιαχτικό είναι. Εκτός κι αν ξέρετε κι άλλα, που δεν μας έχετε πει.
Αλλιώς τα λέγατε προεκλογικά. Για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ λέγατε, για προστασία των συνταξιούχων λέγατε, για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας λέγατε, για βασικό μισθό στα 751 λέγατε, για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά λέγατε, για “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” λέγατε, για την υπερηφάνια των Ελλήνων λέγατε και δώστου τα τσάμικα και τα κλαρίνα στις πλατείες, και δώστου τα επαναστατικά τραγούδια στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.
Και μην με παρεξηγήσεις βρε Αννα, ούτε εσύ Ευκλείδη μας, αλλά για κάντε τον κόπο να περάσετε μια βόλτα κι από δω. Εδώ στην άλλη Ελλάδα, εδώ που πρέπει να πάρεις αεροπλάνο ή πλοίο για να έρθεις από την πρωτεύουσα. Για ελάτε. Ελάτε να εξηγήσετε σε αυτόν που λέγατε «δεν έχεις μην πληρώνεις» προεκλογικά, και τώρα ετοιμάζεστε να του πάρετε και το βρακί που φοράει, γιατί πρέπει να «πληρώσει» και μάλιστα με τόκο. Ελάτε να εξηγήσετε στον νησιώτη, που του καταργήσατε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και έφτασε ο ανώτατος στο 24%, που θα σας πληρώνει ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031, που η σύνταξή του πετσοκόπηκε, που ο μισθός του έγινε χαρτζιλίκι, που η επιχείρησή του φυτοζωεί, που το μαγαζί του έκλεισε, που έχασε τη δουλειά του, που το παιδί του παραμένει άνεργο, πώς θα έρθει η ανάπτυξη και σε τι έχει να ελπίζει.
Ελάτε να του πείτε από κοντά ότι προεκλογικά του πουλούσατε αέρα κοπανιστό και ότι μετεκλογικά προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο μαύρο και να του πουλήσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες…
Όχι άλλο κάρβουνο κύριοι της κυβέρνησης, όχι άλλο κάρβουνο…