Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας προτείνει υποβιβασμό της Ξάνθης!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας προτείνει υποβιβασμό της Ξάνθης!Μια πρόταση-σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε η Επιτροπή Δεοντολογίας! Βασιζόμενη σε εκθέσεις της UEFA για στημένα ματς, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό της Ξάνθης και άλλων δυο ομάδων. Δείτε τα έγγραφα.       Μια αποκάλυψη που θα ταράξει τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό της Ξάνθης, των Χανίων και του Πανελευσινιακού.

Βασισμένη σε στοιχεία των φακέλων της UEFA για ύποπτα ματς (τα οποία προέρχονται από την εταιρεία Sports Radar και έχουν διαβιβαστεί στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνη) η εισηγήτρια του ερευνητικού τμήματος μελέτησε το ενδεχόμενο εμπλοκής των τριών ομάδων σε χειραγωγημένα παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο φέρεται να βρέθηκε ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ του Πανελευσινιακού και της Ξάνθης (0-5), το Πανελευσινιακός-Χανιά (3-2( αλλά και άλλα ματς της ομάδας της Ελευσίνας, των Χανίων, αλλά και της Παναχαϊκής. Εντοπίζοντας λοιπόν ευθύνες των τριών πρώτων ομάδων, πρότεινε στο δικαστικό τμήμα την ποινή του υποβιβασμού τους, αλλά και πρόστιμο που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ σε κάθε μια.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας θα κάνει απαραιτήτως δεκτή την εισήγηση, ωστόσο το γεγονός ότι για πρώτη φορά προτείνεται τέτοια ποινή για ύποπτους αγώνες στην Ελλάδα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Μεταδίδοντας πάντως το ρεπορτάζ του, ο Κυριάκος Θωμαΐδης σημείωσε ότι είναι περίεργο το timing της συγκεκριμένης αποκάλυψης. Κι αυτό διότι ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ο επικεφαλής της κίνησης των 11 (η οποία μεταξύ άλλων έχει διατυπώσει προτάσεις όπως η επαγγελματική διαιτησία) και δημιουργείται η αίσθηση ότι πρόκειται για εκδικητική ενέργεια από πλευράς του «συστήματος» και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».



inner

inner

inner

inner

inner       
        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου