Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η μηχανή του χρόνου: Ο πάνω Μύτικας την δεκαετία του ’60

epi-mytikas-palia




















Ο πάνω Μύτικας την δεκαετία του ’60. Διακρίνονται τα σπίτια όλα με κεραμίδι, τα ενοικιαζόμενα στο σημερινό ΜΚ Γλάρος του φίλου και αναγνώστη του Blog μας κ. Μιλτιάδη Καραβία, η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Παρατηρήστε τα πολλά κυπαρίσσια που υπάρχουν εκεί που βρίσκεται η Εκκλησία και σήμερα δεν υπάρχουν. Εκεί ήταν το Νεκροταφείο του Μύτικα και έτσι εξηγούνται τα πολλά κυπαρίσσια που φαίνονται στην φωτογραφία.
«Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την τοποθεσία Βούλκος, όπου εκεί ήταν η αρχική χωροθέτηση του λιμανιού του Μύτικα (πολύ σωστά χωροθετήθηκε εκεί), αλλά αργότερα το «σκεφτήκαμε καλύτερα» και είπαμε να το κάνουμε στον κάτω Μύτικα, με αποτέλεσμα να καταστρέψουμε την περιοχή του κάτω Μύτικα και την παραλία, να σπαταλήσουμε πολλαπλάσια χρήματα για την κατασκευή του λιμανιού απ” ότι αν το φτιάχναμε στον Βούλκο, να «καταφέρουμε» να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο λιμάνι στον Μύτικα μετά από 20 και πλέον χρόνια μέχρι να αποφασίσουμε προς τα που θα είναι η λιμενολεκάνη και προς τα που ο κυματοθραύστης, με την μπούκα του λιμανιού να είναι από εκεί που συνήθως φυσάει (!!!), μπαίνοντας όλο το κύμα μέσα και να έχουμε και την μόνιμη όχληση μέσα στο χωριό μας.

Κατόπιν πήγαμε και ξεκινήσαμε να φτιάξουμε και μαρίνα στο ίδιο σημείο και ήρθε το ΣτΕ και την έβγαλε παράνομη, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκεί, αυτή η άσχημη κατάσταση που βλέπετε όλοι όταν περνάτε.
Λάθη, λάθη, λάθη…. δυστυχώς….
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά», αναφέρεται στο blog mytikaspress.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου