Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

11 νεκροί και 36 τραυματίες... από την έκρηξη στην ΚωνσταντινούποληΠανικός στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με τουλάχιστον 11 νεκρούς στο κέντρο της Πόλης

...από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη...
ΦΩΤΟ& ΒΙΝΤΕΟ...

Έντεκα νεκροί και 36 τραυματίες, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί, είναι ο νεότερος απολογισμός από τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της αστυνομίας....
στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

To λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας τον πανικό σε όσους έτυχε να βρίσκονται στη γύρω περιοχή. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο, που βρίσκεται μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία, ενώ πληθώρα ασθενοφόρων έχει σπεύσει στην περιοχή για τις πρώτες βοήθειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ, σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας.

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Πρόκειται για ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με την τρομοκρατία να έχει καταφέρει σοβαρό πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό με «βουτιά» της τουριστικής κίνησης που φτάνει το 40%.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου