Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το 41% της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπαν όχι στη συμφωνία με το Eurogroup – Εμφανής η διχοτόμηση του κόμματος με “πύρρειο νίκη” Τσίπρα

     lafazanis-tsipras-660

Πύρρειος νίκη του Αλέξη Τσίπρα στην ακεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκρίθηκε μεν η πολιτική απόφαση που εισηγήθηκε, αλλά διαπιστώθηκε παράλληλα η ιδεολογικοπολιτική διχοτόμηση του κόμματος: Η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας του κ.Λαφαζάνη κατά της συμφωνίας στο Eurogroup έλαβε 68 ψήφους (41,2%) έναντι 92 ψήφων της πλειοψηφίας και 5 λευκών.

Κατά τα άλλα, στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν «τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα».
«Στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρέπει «κυρίως όμως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β’ Πειραιά, στη Β’ Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%, είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη».
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική ευθύνη να αποκτήσει το κόμμα και μια «ραχοκοκαλιά» έξω από τα αστικά κέντρα και «να δούμε συγκροτημένα πια, τη δυνατότητα να φτιάξουμε οργανώσεις σε κάθε πόλη και σε κάθε μεγάλο χωριό» ζητώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός, πιο λειτουργικός, ένα κόμμα ανοιχτό στο διάλογο και την κριτική.
“Ανέβασε στροφές” ο Τσίπρας για τα βουλευτικά αυτοκίνητα
Πυρά κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επέμειναν να διατηρηθεί το επίδομα για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εξαπέλυσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα όταν το έμαθα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Είναι αδιανόητο όταν παίρνουμε 6.000 ευρώ, να διεκδικούμε και τα 400 ευρώ του αυτοκινήτου… Από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνουμε κλίμα σύντροφοι, για το αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε για νέο γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη, τονίζοντας πως «σκοπός για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνει ένα κόμμα ενιαίο όχι Ομοσπονδιακό», ενώ η πρόταση του για την ΠΓ είναι να είναι ένα μικρό ευέλικτο όργανο 13 μελών προκειμένου να είναι ευέλικτο. Υποψήφιος της Αριστερής Πλατφόρμας για τη θέση του γραμματέα είναι ο Αλέκος Καλύβης, ενώ υποψήφιος της ΚΟΕ είναι ο Στέλιος Ελληνιάδης.
Σχετικά με το τετράμηνο που έρχεται, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως «μας περιμένουν μας 120 κρίσιμες ημέρες, είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.»
Σημειώνεται ότι οι ψηφοφορίες για γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία θα αρχίσουν το απόγευμα. Το όνομα του νέου γραμματέα θα γίνει επισήμως γνωστό νωρίς το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα για την ΠΓ, αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα, αλλά πριν τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου