Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Βόμβα από την Κομισιόν: Ζητά πίσω 327 εκτ. ευρώ από τους αγρότες

neoi-agrotes
 
Παράνομες έκρινε η κομισιόν τις αγροτικές αποζημιώσεις και τις θέλει πίσω. Η Κομισιόν απαιτεί επιστροφή των 327 εκατ. ευρώ.
Ακόμα ένα μέτρο πίεσης των ευρωπαίων προς την χώρα μας, αυτή τη φορά, χτυπούν την βάση της οικονομίας, τον πρωτόγεννη τομέα και συγκεκριμένα, την αγροτική παραγωγή. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, επιμένει να αναζητά τρόπους να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι αγρότες, αλλά και όσοι αγρότες εισέπραξαν μικροποσά.
Τα περισσότερα χρήματα αυτών των επιδοτήσεων, μοιράστηκαν σε μεγάλο-αγρότες. Σύμφωνα με την επίσημη λίστα του ΕΛΓΑ ο μέσος όρος αποζημίωσης που εισέπραξε η μεγάλη μάζα των 500.000 αγροτών δεν υπερέβη τα 150 ευρώ κατ’ άτομο, για μια ομάδα 1.818 μεγαλοαγροτών η μέση επιδότηση, έφτασε τα 11.600 ευρώ, ενώ για μία ελίτ 783 αγροτών, έφτασε ακόμα και τα 19.330 ευρώ. Οι πιο ευνοημένοι, ήταν 83 προνομιούχοι που έβαλαν στην τσέπη ποσά που ξεπέρασαν και τα 100.000 ευρώ.
Όσον αφορά τα πρόστιμα που αφορούν σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις, αυτά φτάνουν, τα 1,2 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά η Κομισιόν απαιτεί να τα ανακτήσει η Ελλάδα, αλλιώς η χώρα θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερα. Η Κομισιον, προχωράει ακόμα παραπέρα, ζητώντας από την χώρα μας, να επιστρέψει περί το 1,3 δισ. ευρώ που αφορούν στις λεγόμενες δημοσιονομικές διορθώσεις.
Αυτό αφορά και υποθέσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ οι οποίες έχουν τελεσιδικήσει.
Διαβάστε ακόμη: ΣΔΟΕ: Τους τσάκωσαν την ώρα που θα έβγαζαν 700.000 ευρώ στο εξωτερικό στοιβαγμένα στις βαλίτσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου