Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Handelsblatt: Πολιτικός της χρονιάς ο "αταλάντευτος"

Το 'πε και το κανε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt... Ανακήρυξε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «πολιτικό της χρονιάς» για το 2012, σημειώνοντας πως στις δύσκολες στιγμές αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση.
Σύμφωνα με το Deutsche Welle, στο σχόλιο που υπογράφει ο γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, με τίτλο "ο αταλάντευτος", σημειώνεται ότι "η πρόκληση για τον Αντώνη Σαμαρά ήταν να μιλήσει ανοιχτά για τα δικά του αλλά και τα ελληνικά λάθη του παρελθόντος και να αποδεχθεί τις απαιτούμενες συνέπειες".
"Η πρόκληση για τον Αντώνη Σαμαρά ήταν να μιλήσει ανοιχτά για τα δικά του αλλά και τα ελληνικά λάθη του παρελθόντος και να αποδεχθεί τις απαιτούμενες συνέπειες. Η σαφήνεια των θέσεών του και η ικανότητά του να επιβάλει αυτές τις θέσεις, δημιούργησαν τη βάση εμπιστοσύνης που απαιτούσε η απόφαση των ευρωπαίων εταίρων για το πακέτο διάσωσης, το εύρος του οποίου δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς πριν από μερικά χρόνια", σημειώνει ο Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, στο σχόλιο του με τίτλο "ο αταλάντευτος", περιγράφει την πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά μέχρι την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον περασμένο Ιούνιο. "Σε εκείνες τις στιγμές της ευθύνης ο πολιτικός, που στο παρελθόν άσκησε πολεμική στα άκρως αναγκαία μέτρα λιτότητας, μετεξελίχθηκε σε έναν πολιτικό που αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη θέση". Και ο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ συνεχίζει: "Ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε τι σημαίνει για μία χώρα να έχει στη ηγεσία της μια προσωπικότητα που μπορεί να αναγνωρίσει τον σωστό δρόμο σε μια απέλπιδα κατάσταση και να διανύσει αυτόν τον δρόμο ενάντια σε όλες τις αντιστάσεις". πηγηcrimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου