Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σε ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείο ο Μ. Σαλμάς (φωτο)

 
Ανακοινώσεις για το νέο νοσοκομείο Αγρίνιου θα έχει σύντομα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τι είπε για το νοσοκομείο του Μεσολογγίου
Επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, στην πλατεία Δημάδη, αλλά και στο νοσοκομείο της πόλης πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς

Στον ΕΟΠΥΥ με τον αναπληρωτή υπουργό συζήτησαν ο Γ. Σπηλιώτης, Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Π. Παπαθανάσης , ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου Γ. Ζήσης και η πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ κ. Σιδέρη.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν ηταν η ενίσχυση των ειδικοτήτων του ψυχιάτρου και του νευρολόγου όπως και του ουρολόγου που καλύπτονται μόνο από έναν ιατρό η κάθε μια και έτσι η εξυπηρέτηση είναι δύσκολη.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ αποτέλεσε και αυτό αντικείμενο συζήτησης. Για τα θέματα αυτά αλλά και άλλα που τέθηκαν, ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί.

Στον ΕΟΠΥΥ ο κ. Σαλμάς, έκανε και την παρουσίαση της λειτουργίας του νέου κόμβου τηλεφωνικής επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τον Οργανισμό, που είναι και ο τέταρτος που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Στο νοσοκομείο ο αν. υπουργός, είχε συνάντηση με προσωπικό και ασθενείς και πέρασε από όλους σχεδόν τους θαλάμους, ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως στις 11 Ιανουαρίου θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το νέο νοσοκομείο, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τα προβλήματα με τις ενστάσεις για την προμήθεια του εξοπλισμού θα ξεπεραστούν και πως σε περίπου ένα εξάμηνο θα είναι δυνατή η μεταστέγαση του νοσοκομείου.

Για το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, διέψευσε τις όποιες φήμες υπάρχουν για κλείσιμο και κάλεσε γιατρούς και προσωπικό "να κάνουν το καθήκον τους σε μια δύσκολη περίοδο για την Υγεία και τη χώρα."

Τέλος αναφέρθηκε και στα "¨επιτεύγματα" όπως είπε του Υπουργείου Υγείας θέτοντας ως κυρίαρχο την εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ από την φαρμακευτική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου