Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ζητούν οργανωμένους ποδηλατοδρόμους στο Μεσολόγγι

 
Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι με αφετηρία την κεντρική πλατεία στις 11:30. Παράλληλα με ανακοίνωσή τους οι ποδηλάτες ζητούν οργανωμένους ποδηλατοδρόμους στο Μεσολόγγι
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Ένα μεταφορικό μέσο οικονομικό(ειδικά τώρα με την τιμή της βενζίνης στα ύψη),οικολογικό(ο πλανήτης εκπέμπει SOS χρόνια τώρα-ακούει κανείς;;;)και...υγιεινό! Ένα μεταφορικό μέσο πολύ πιο γρήγορο από το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην πόλη γιατί δεν μπλέκεις ποτέ στην κίνηση!
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Η μητρόπολη του ποδηλάτου! Βρίσκεσαι παντού σε ελάχιστο χρόνο με το ποδήλατο. Όλη η πόλη είναι επίπεδη και επομένως δεν κουράζεσαι. Έχει φυσικές ομορφιές που τις χαίρεσαι και τις απολαμβάνεις ποδηλατώντας δίπλα σε αυτές. Με άλλα λόγια το Μεσολόγγι το ζεις ως κάτοικος αλλά και ως επισκέπτης με το ποδήλατο. Η τρέλα της μηχανοκίνησης των σύγχρονων τερατουπόλεων είναι άκρως παράλογo να κυριαρχήσει σε ένα ήρεμο και γραφικό παραθαλάσσιο μέρος όπως το Μεσολόγγι. Εδώ υπάρχει έντονη ποδηλατική κουλτούρα που πρέπει να αναδειχτεί και να υπερισχύσει.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ & ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Παρ’ ολο που το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής στο Μεσολόγγι δεν παύει να αποτελεί ένα μεταφορικό μέσο ανασφαλές εξαιτίας της ανυπαρξίας ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ και της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και διορατικότητας. Ας απαιτήσουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
• ΧΩΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΑΝΤΟΥ
• ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
• ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου