Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 
Για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νότια...
και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, στα ανατολικά 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας από 0 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.
Τη Δευτέρα, Παραμονή Χριστουγέννων προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Για την Τρίτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, αναμένεται αίριος καιρός, αλλά από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου